Barion Pixel Woody Allen új filmjében a házasságtörés körül forog minden – Coloré

Woody Allen új filmjében a házasságtörés körül forog minden

2023. 07. 31.

A 2020-as Rifkin fesztiválja után ismét nézhetünk majd Woody Allen-filmet a mozikban.

Woody Allen legújabb, sorban ötvenedik filmje egy thriller lesz, mely nem is játszódhatna máshol, mint Párizsban – ez lesz egyébként a rendező első francia nyelvű alkotása.

A Coup De Chance története szerint egy fiatal, jómódú pár – Fanny és Jean – a francia főváros előkelő negyedében él, látszólag mindenük megvan és ugyanúgy szeretik egymást, mint annak idején, amikor megismerkedtek. Fanny egy nap belebotlik Alain-be, egy régi főiskolás ismerősébe, és eljátszik a gondolattal, hogy milyen lenne, ha máshogy alakult volna az élete. Hamarosan rossz döntéseket hoz, és felborul addigi nyugodt, idilli élete. Az előzetes, angol felirattal itt nézhető meg:

A szereplőgárdában a magyar közönség számára nem annyira ismert, de Franciaországban többnyire elismert nevek szerepelnek: Niels Schneider, Lou de Laage, Valerie Lemercier, Melvil Poupaud, Elsa Zylberstein, Grégory Gadebois, Guillaume de Tonquédec, Sara Martins, Bárbara Goenaga, Arnaud Viard és Anne Loiret.

A film szeptember végén kerül a francia mozikba, így várhatóan a magyar közönség is láthatja majd idén ősszel, de azt nem tudni, hogy Amerikában levetítik-e majd. Ennek oka, hogy magánéleti botrányai miatt – nevelt lánya felé irányuló szexuális zaklatás és nevelt fiának bántalmazása, amiket ő azóta is tagad – Woody Allen az utóbbi évtizedekben kissé mellőzött lett Amerikában. Egyre kevesebb és kevesebb támogatója maradt és sorra elpároltak mellőle a nagy stúdiók és színészek.

Mindezek ellenére tagadhatatlan, hogy a megosztó személyiségű rendező munkássága során olyan kultfilmeket adott a filmiparnak, mint az ikonikus Annie Hall és a Manhattan, melyek a mély emberi kapcsolatokat és a városi életet mutatják be. A Hannah és nővérei, az Éjfélkor Párizsban, a Match Point és a Vicky Cristina Barcelona is elnyerték a közönség és a kritikusok elismerését. Woody Allen művei humorral és intellektuális mélységgel töltik meg a vásznat, amit a filmrajongók imádnak.

Borítókép forrása: Gari Garaialde / Getty Images