Barion Pixel Eldőlt: Woody Allen ezért vonul vissza közel 70 év után – Coloré

Eldőlt: Woody Allen ezért vonul vissza közel 70 év után

2022. 09. 20.

A legendás színész-rendező, Woody Allen ötvenedik, egyben utolsó filmjén dolgozik Párizsban.

Woody Allen a La Vanguardia nevű spanyol lapnak mesélte el, hogy most, egyre idősödő éveiben, már feltett szándéka visszavonulni a filmezéstől, és több időt szentelni az írásnak.

Utolsó filmjét, a Wasp 22-t Európában forgatja, a munkálatok meg is kezdődtek Franciaországban. A történet a rendező elmondása szerint izgalmas, drámai és egyben nagyon baljós is lesz.

A különc stílusáról ismert Woody Allen mostanában kevesebbet dolgozott Amerikában, mivel a zaklatási vádak miatt kegyvesztett lett a tengerentúli filmes világban. A munkáit áthelyezte Európába, leginkább a spanyol nyelvterületeken forgatott.

Lett volna ugyan egy projektje az Amazon Studios-zal, amelytől az Egy esős nap New Yorkban című filmre kapott megbízást, ám a botrányok miatt végül szerződést bontottak vele. Erre ő beperelte a filmstúdiót a kiesett bevétel miatt, aztán pedig peren kívül sikerült megegyezniük.

Woody Allen
Forrás: Northfoto

Woody Allen előszeretettel ír is a filmkészítés mellett, legújabb humoros kötete a Zero Gravity szeptember végén kerül a könyvesboltok kínálatába.

Woody Allen és felesége
Forrás: Northfoto

Bár a korábbi molesztálási vádak miatt könyveihez is nehezen talál kiadót, mégis úgy gondolja, az elkövetkezendő években már csak ezzel szeretne foglalkozni. Woody mindig is a mozi világát szerette rajongásig, illetve mindent, ami a szélesvászonnal kapcsolatos volt. A megváltozott fogyasztói szokások, a mozik bezárása és a streamingelés számára nem kedves alternatíva, így nagy valószínűséggel ez a döntése a vádak ellenére is megtörtént volna.

A négy Oscar-díjas rendező közel hetven évnyi televíziós és filmes karriernek vet véget ezzel az óriási elhatározással, akinek olyan filmeket köszönhetünk, mint az Éjfélkor Párizsban, Annie Hall, a Blue Jasmine, a Manhattan, a Rómának szeretettel, a nagysikerű Füles vagy éppen a Csak az a szex.

Forrás: variety.com
Borítókép forrása: Northfoto