Barion Pixel Szélhámosok, csalók és átverések – 5 film, amit neked is látnod kell a hétvégén – Coloré

Szélhámosok, csalók és átverések – 5 film, amit neked is látnod kell a hétvégén

2024. 06. 15.

Mostanában a New York-i elitet átverő kamu örökösnő, valamint a magát dúsgazdagnak kiadó társkeresős csaló sztorijai tartják lázban a Netflix közönségét, és nem is csodálkozunk a milliós nézettségen, hiszen a csalókról szóló filmek és sorozatok mindig is népszerűek voltak.

A szélhámosokra, csalókra sokszor egyfajta modern kori Robin Hoodokként gondolunk, akik a gazdagoktól vesznek el, annyi különbséggel, hogy nem adják oda a szegényeknek, amit megszereztek, hanem saját maguk élik fel a javakat. Azonban a tetteik nagyon is érdekfeszítőek – addig, amíg nem mi válunk áldozataikká -, így aztán az évek folyamán a rendezők egyik kedvenc témáivá váltak. Az egyik legjobb ilyen film a Kapj el, ha tudsz Leonardo DiCaprio főszereplésével, mi most öt újabbat hoztunk.

Az örökösnő álarca mögött (Inventing Anna)

csaló inventing anna
Forrás: Northfoto

Nagyjából egy hónapja jelent meg a Netflixen az Inventing Anna című, valóságos történetet feldolgozó sorozat, ami az orosz-német szélhámos, Anna Sorokin csalásairól és az azokat felgöngyölítő újságírónőről szól. A magát német örökösnőnek kiadó, Delvey néven randalírozó Anna számtalan embert, bankot, hotelt károsított meg New Yorkban, miközben az Anna Delvey Foundation (egy exkluzív művészeti alapítvány) ötletét kergette. 2018-ban elfogták, 2019 tavaszán pedig börtönbüntetésre ítélték, de nemcsak a stiklijei érdekesek, hanem a világlátása és a körülötte lévők hozzáállása a témához – tényleg csaló volt, vagy úgy érezte, későbbi sikerei utólag felmentik majd a sorozatos hazugságok, fedezet nélküli kölcsönök és átverések alól? Szokták mondani, hogy az élet a legjobb forgatókönyvíró, ezért is lehet, hogy az Annáéhoz hasonló sztorik közül sokan eljutottak a vászonra és a tévéképernyőkre.