Barion Pixel Sylvester Stallonéval és Jodie Fosterrel invitál önreflexióra a Netflix novemberi felhozatala – Oldal 2 – Coloré

Sylvester Stallonéval és Jodie Fosterrel invitál önreflexióra a Netflix novemberi felhozatala

2023. 11. 03.

Egyes kultúrkörökben a november a visszatekintés és önreflexió időszaka: az év vége közeledtével gyakran választunk olyan könyveket, zenéket és filmeket, amelyek emlékeztetnek minket eredményeinkre, vagy épp rávilágítanak hibáinkra. A Netflix novemberi kínálata mindkettőre lehetőséget kínál: különösen, ha nyitott elmével fordulunk a különféle alkotások felé.

Rustin

Megjelenés: november 17.

Abszolút Oscar-esélyesnek ígérkezik a Michelle és Barack Obama executive producerek közreműködésével készült Rustin című alkotás, amely november 17-től látható a Netflix kínálatában. 

Colman Domingo és Chris Rock főszereplésével készült film Bayard Rustin életének egy kis szeletét veszi górcső alá: a nevezetes 1963-as év augusztusát, amely később a washingtoni polgárjogi menet miatt került be a történelemkönyvekbe. Ugyan idehaza leginkább Martin Luther King Jr. nevét szoktuk emlegetni az eseménnyel kapcsolatban, Bayard Rustin is fontos szerepet játszott az afroamerikaiak egyenlőségének megalapozásában. 

Netflix november, Netflix, November, Jodie Foster
Chris Rock ezúttal egy történelmi jelentőséggel bíró ügy szereplőjeként tér vissza a Netflix novemberi felhozatalában. Kép forrása: Jacopo Raule/Getty Images

Rustinban ezúttal Colman Domingo személyesíti meg azt az embert, aki ugyan gyakran kikezdte a tekintélyt, de soha nem kért bocsánatot azért, amiben hitt vagy amire épp vágyott: Rustin soha nem hátrált meg, a történelem mégis kegyesen megfeledkezett róla. A DGA-díjas, öt Tony-díjra jelölt rendező, George C. Wolfe ezúttal újra megcsillogtatja csalhatatlan rendező tehetségét és egy olyan emberről mesél filmjében, aki Martin Luther King Jr., Adam Clayton Powell és Ella Baker mellett nemcsak, hogy elképzelt magának egy másik világot, hanem egy egész mozgalmat inspirált a szabadság felé vezető úton. 

Szereplők: Colman Domingo, Chris Rock, Glynn Turman, Audra McDonald, Aml Ameen, Gus Halper, Johnyy Ramey, CHH Pounder, Michael Potts, Carrra Patterson, Adrienne Warren, Bill Irwin, Da’Vine Joy Randolph

Leo

Megjelenés: november 21. 

A Netflix novemberi kínálata a legkisebbeket sem hagyja csemegék nélkül: november 21-én érkezik a streaming-szolgáltatóra a Leo című animációs mese, amelynek ezúttal egy gyík, név szerint Leo a központi figurája. 

Leo a klasszikus, amerikai általános iskolák „osztályállata”, aki közel hetven éve alatt szinte mindent látott már: csak a külvilágot nem. Miután az osztályfőnök kiadja a dikákoknak, hogy váltásban, odahaza kell gondokodniuk a hüllőről, a gyerekek felfedezik Leo egyedülálló képességeit (többek között azt, hogy beszél), a gyík pedig – tekintve az iskolapadban eltöltött évtizedeket – tanácsokkal látja el őket arról, hogyan is „kell felnőni”. 

Az animációs filmet már csak azért is megéri angolul megnézni, mert Leo ezúttal Adam Sandlert hangján szólal meg, míg terráriumbeli társának, a teknősnek Bill Burr kölcsönözte a hangját. (Érdekesség, hogy Sandler egyébként dalszerzőként és producerként is részt vett az alkotófolyamatban.) 

Források: WONetflix.com, imdb.com, RottenTomatoes.com, Collider.comNetflix.comVariety.com
Borítókép forrása: Elyse Jankowski/Getty Images