Barion Pixel Marvel-rajongók, figyelem! Itt vannak a következő két év filmjei! – Coloré

Marvel-rajongók, figyelem! Itt vannak a következő két év filmjei!

2021. 05. 04.

Megjelent a stúdió kedvcsináló videója arra vonatkozóan, hogy mire számíthatnak a szuperhősrajongók 2023-ig.

Amikor a Robert Downey Jr. nevével fémjelzett Vasember tizenhárom éve megjelent a mozikban, talán még a Marvel Filmstúdió vezetői sem gondolták, hogy mekkora filmes univerzumot sikerül majd felépíteniük az elkövetkező évtizedben. Azt pedig pláne nem, hogy szuperhősfilmjeiket ilyen sokan fogják majd szeretni szerte a világon. Ahogy telt az idő, úgy jelentek meg lassan az egymáshoz szorosan vagy lazábban kapcsolódó filmek, melyekben vagy egy-egy bosszúálló múltját ismerhettük meg, vagy pedig több szuperhős közös küldetését azért, hogy megvédjék a Földet.

Az immáron 24 alkotással rendelkező univerzum bevett szokása, hogy a tagolás megkönnyítése érdekében fázisokra bontja a megjelenő filmek folyamát, a harmadik épp a 2019-ben megjelent Pókember: Idegenben című filmmel fejeződött be, tegnap azonban stúdió egy videó keretein belül bejelentette, hogy mire számíthatunk a negyedik fázisban, vagyis 2023 tavaszáig.

A pandémia őket sem kímélte, hiszen számos olyan film szerepel a listán, amely már tavaly megjelent volna a mozikban, viszont azt is el kell ismernünk, hogy jókor fogtak bele a sorozatgyártásba és a streaming-felületeken való megjelenésbe. Ugyanis a járvány miatti mozibezárásokkor sem kellett Marvel-tartalom nélkül maradniuk a rajongóknak, felkerült ugyanis a Disney+-ra két sorozat is: a WandaVision (Elizabeth Olsen és Paul Bettany főszereplésével), illetve a Sólyom és a Tél Katonája (vagyis az Anthony Mackie és Sebastian Stan által eljátszott karakterek) és mindkettő nagy sikert aratott. Júniusban pedig mindenki kedvelt gonosztevője, Loki (Tom Hiddleston) is megkapja a maga szériáját. Na de lássuk, milyen filmeket várhatunk és azok mikor kerülnek mozikba (Amerikában, de valószínűleg nálunk is pár napos eltéréssel megjelennek majd).

  • Fekete Özvegy (végre!) – július 21. (Scarlett Johansson, Florence Pugh, Rachel Weisz, David Harbour)
  • Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája – szeptember 3. (Simu Liu, Awkwafina, Michelle Yeoh)
  • Örökkévalók: november 5. (Angelina Jolie, Salma Hayek, Kit Harington és Richard Madden is szerepelni fognak majd benne)
  • Spider-Man: No Way Home – december 17. (Tom Holland, Zendaya és az első két film főbb szereplői várhatóak)
  • Doctor Strange in the Multiverse of Madness – 2022. március 25. (Benedict Cumberbatch megint beleavatkozik majd az idő folyásába)
  • Thor: Love And Thunder – 2022. május 6. (Chris Hemsworthon kívül visszatér még benne Natalie Portman is)
  • Black Panther: Wakanda Forever- 2022. július 8.
  • Captain Marvel: The Marvels – 2022. november 11.
  • Ant-Man and the Wasp: Quantummania – 2023. február 17.
  • A galaxis őrzői 3 – 2023. május 5.

A videóban a Marvel képregények atyja, a 2018 őszén elhunyt Stan Lee szavai hangzanak el, miközben a filmművészet és a mozizás előtt tiszteleg a stúdió: „A világ változhat és fejlődhet, de egy dolog örök: mi mind egy nagy család részei vagyunk.” Majd pedig jeleneteket láthatunk a három, már elkészült Marvel-moziból (a listánk első három pontja), illetve a többiek premierdátumait is felsorolja.

Borítókép forrása: northfoto.com