Barion Pixel Jelenetek, amik eredetileg benne lettek volna a Harry Potter filmekben – Coloré

Jelenetek, amik eredetileg benne lettek volna a Harry Potter filmekben

2021. 05. 02.

A Nemzetközi Harry Potter Nap okán eláruljuk, mik azok a jelenetek, amik végül nem kerültek be a filmbe.

A Harry Potter könyvek és filmek a világ minden részén óriási sikert arattak, és bár jó néhány hibát fel lehetett fedezni a filmes adaptációban, mégis képesek a rajongók százszor megnézni őket az év bármelyik szakában. Egyesek karácsonykor veszik elő a varázsvilág klasszikusait, mások pedig tavasszal: most épp kifejezetten aktuális, hiszen május 2-a lett a Nemzetközi Harry Potter Nap.

Ez nem csak egy légből kapott infó ám! A mű írójának, J. K. Rowlingnak tiszteletére, 2012-ben David Cameron egykori brit miniszterelnök nyilvánította azzá a dátumot.

A jeles nap alkalmából eláruljuk, melyik az a 4 jelenet, ami eredetileg bele került volna a filmekbe, de aztán kivágták.

Petunia néni nagy mondata Harry Potterhez

A nem igazán kedvelt Dursley-család kemény asszonya, azaz Harry nagynénje, Petunia néni, mikor Dursley-ék a Harry Potter és a Halál ereklyéi első filmes részében elköltöznek a Privet Drive-ról egy olyan mondatot mondott, amitől sokkal emberibbé vált karaktere: elmondta Harrynek, hogy ne feledje, az édesanyja, akivel Voldemort végzett, az ő testvére volt, így neki is fájt, hogy elvesztette. Sajnos ez a jelenet aztán a vágószobában kikerült a filmből, így nem igazán ismertük meg Petunia néni érzelmes oldalát.

Éneklős vidám jelenet Roxfortban

A Harry Potter és a Tűz Serlegébe nem került bele az a jelenet, ami sokkal vidámabbá tehette volna a filmsorozat 4. részét, azaz, mikor A Trimágus Tusára megérkezik a Beauxbatons és a Durmstang diákcsapata, és egy nagy közös karaokezással üdbözlik őket Roxfortban.

Látványos és aranyos lett a jelenet, kár, hogy a kukában kötött ki.

Hagrid a metrón

Hagridot mindenki a különleges motorjával kapcsolja össze fejben, ha járművekről van szó, de láthattuk volna a londoni metrón is, ha a rendező nem szedeti ki a jelenetet. Harry és Hagrid az első részben metróztak volna az Abszol út felé, és igencsak mókásra sikerült, hiszen az óriási Hagrid rettentő viccesen mutatott a szűk metrókocsiban.

Ron elkezd szerelmet vallani Hermionénak

Ron már sokkal hamarabb szerelmet vallott volna Hermionénak, ha nem törölték volna a rendezői csapatban azt a jelenetet, mikor Nagini elől menekülve mondja el érzéseit a lánynak.

Mikor máskor, kedves Ron?!

Borítókép forrása: Youtube