Barion Pixel Így fog kinézni Hófehérke és a 7 törpe – Az első kép az élőszereplős változatból – Coloré

Így fog kinézni Hófehérke és a 7 törpe – Az első kép az élőszereplős változatból

2023. 10. 28.

A Hófehérke és a hét törpét is elérte az élőszereplős változatok vitatható korszaka: bemutatták az első képet, hogy lássuk, milyen lesz a hercegnő.

A Hófehérke és a hét törpe sokak gyermekkorának emléke, annál is inkább, mert az első egész estés rajzfilmek egyikeként tartják számon: 1937-ben mutatták be a tengerentúlon, és Hófehérke azóta is az egyik legnépszerűbb hercegnő.

Az ébenfekete hajú lányt Rachel Zegler fogja megjeleníteni a filmvásznon, akit a hercegnő ikonikus ruhájában láthatunk a Disney jóvoltából kikerült fotón. A 22 éves színésznő a törpék házában élvezi a hét törpe társaságát, akiket láthatóan nem húsvér emberek játszanak.

Hófehérke és a hét CGI törpe

A filmmel kapcsolatan már a szereposztás láttán heves viták alakultak ki a rajongók között. Még maga Rachel Zegler is kapott kritikát, mondván, nem egy hagyományosan szép, hercegnő-típusú lány. Ő azonban visszavágott azoknak, akik a közösségi médiában kérdőjelezték meg mibenlétét, és azt mondta, hogy a szerep kedvéért sem fogja kifehéríteni a bőrét.

A latin ősökkel rendelkező Rachel Zeglert a Trónok harcából is ismert Peter Dinklage is bírálta, aki szintén meglepődött azon, hogy nem egy hófehér bőrű színésznőt lát majd a vásznon.

Bár a film bemutatójára várhatóan még éveket kell várni, úgy tudni, hogy lesznek kulturális tanácsadók a háttérben, éppúgy, ahogy az Aladdin vagy a Mulan élőszereplős változatának esetében is.

A Hófehérke és a hét törpe élőszereplős változatában is ügyelnek arra, hogy a végeredmény tökéletes legyen / Kép forrása: Youtube
A Hófehérke és a hét törpe élőszereplős változatában is ügyelnek arra, hogy a végeredmény tökéletes legyen / Kép forrása: Youtube

Azt még nem ismert, hogy a törpéknek ez-e a végleges verziója, de úgy tudni, hogy törpe közösségekkel is egyeztetnek a film készülése során, pont annak érdekében, hogy elkerüljék az animációs filmből származó sztereotípiák megerősítését. Céljuk, hogy más megközelítést alkalmazzanak a hét törpével, nem megbántva ezzel a kisnövésűeket.

A filmet a tervek szerint 2025. márciusában mutatják be a mozikban.

Forrás: Daily Mail.

Nyitókép forrása: Getty Images