Barion Pixel Hidasi Judit balatoni történetei még egy viharos napot is feldobnak a nyaralás alatt – Coloré

Hidasi Judit balatoni történetei még egy viharos napot is feldobnak a nyaralás alatt

2024. 07. 14.

Hidasi Judit három barátnő életét meséli el négyrészessé érett sorozatában, melyből az Árnyas kávézó a szomszédban című kötetet ajánljuk.

Az úgy volt, hogy betértem a könyvesboltba, remélve, hogy találok egy kellemes, nyári olvasnivalót. Elsősorban valami könnyed kis romantikára vágytam, több megkötésem nem volt. Természetesen a borítók voltak az elsők, amik magukhoz csalták a tekintetemet. Hidasi Judit Árnyas kávézó a szomszédban című kötetének a borítója kellemes színekkel kecsegtet, és a leírás alapján örömmel konstatáltam, hogy a Balatonon játszódik a három barátnő története. Ugyan a kötet egy sorozat második része, és az első rész kifogyott, engem ez egy pillanatig nem befolyásolt, így megvettem, és egyáltalán nem bántam meg!

Hidasi Judit és az újrakezdő karakterek

Az általam olvasott második kötetben Nóri történetét ismerhetjük meg, aki ingatlanügynökként dolgozik, és valami merőben újba vág bele, mégpedig abba, hogy kávézót nyit! Ezt azonban megelőzi egy utolsó ingatlan eladása, melynek során megismerkedik Zoltánnal, egy Londonban élő ügyvéddel, aki alaposan felforgatja az állóvizét, hiszen a kezdetektől fogva jobban átlátja Nóri személyiségét, mint maga Nóri.

Megismerhetjük a két barátnőjét is, akik átsegítik a nehézségeken, csakhogy igen komoly konfliktusba sodródik az egyikükkel. A szereplőgárda kiemelt alakja még Dani, a belsőépítész, aki segít létrehozni Nóri az álmát, a Bögre kávézót.

A Balatonon játszódó kalandok immáron négy részből állnak / Kép forrása: Hidasi Judit Hivatalos / Facebook
A Balatonon játszódó kalandok immáron négy részből állnak / Kép forrása: Hidasi Judit Hivatalos / Facebook

A történet rendkívül gyorsan olvastatja magát, és ugyan egy széria második részét tartottam a kezemben, egy pillanatra sem éreztem, hogy kimaradnék valamiből. Természetesen ez nincs így, hiszen az első kötetben is számos fontos eseményt vetett papírra az írónő, hiszen itt ismerhetjük meg a szereplőket, és azt, hogy ki milyen csomaggal érkezett a történetbe. Mindennek ellenére önmagában a második rész is érthető, hiszen Nóri családjáról és előéletéről is sok mindent megtudunk, ahogyan arról is, hogy miért nem találja a helyét a férfiak mellett – legalábbis hosszabb távon.

Az Árnyas kávézó a szomszédban igazi példamutató regény, hiszen arra ad választ, hogy hogyan érdemes újrakezdeni, ha valóra szeretnénk váltani az álmainkat, és hogy akkor sem kell kétségbeesnünk, ha az álmainknak semmi köze ahhoz, amit eddig csináltunk.

Merni kell belevágni, hiszen a szerencse mellett a barátaink is mellettünk állnak – na meg persze a szerelem is!

Nyitókép forrása: Karsa Tímea

/szelavi/kultura/hidasi-judit-balatoni-tortenet/