Barion Pixel Elhunyt Galambos Erzsi – A színésznőt 91 évesen érte a halál – Coloré

Elhunyt Galambos Erzsi – A színésznőt 91 évesen érte a halál

2023. 11. 16.

Galambos Erzsi halálhíre váratlanul érte a közönséget.

Galambos Erzsi neve fogalom. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő az első magyar musicalsztár, aki több, mint 75 évet töltött el a színészi pályán. Nem tartotta magát jó premierszínésznőnek, mert annyira izgult, hogy sokszor észrevette magán, hogy ront. Jobban szerette, ha csak próbálnak, mert akkor sokkal kevesebb nyomás volt rajta, ezáltal játéka is jobb volt. Már délután öt órakor a színházban volt, hogy hangolódjon, és hogy rettegjen. Dajka Margit egyszer azt mondta neki, hogy a nézők elfeledkeznek róla, hogy nemcsak ők öregszenek, hanem a színész is, és minél öregebb az ember, annál nagyobb a felelősség a színpadon. Valóban nem vettük tudomásul, hogy Galambos Erzsi már a 91. életévét is betöltötte.

Galambos Erzsi élete

A színésznő 1931. december 5-én született Budapesten. Lakner Artúr Gyermekszínházában kezdte a karrierjét, majd 1955-től a Miskolci Nemzeti Színház tagja volt. Innen következett Kecskemét, majd a budapesti Petőfi Színház, az Operettszínház és a József Attila Színház. Három házasságból egy gyermeke született.

Zene- és színházrajongók egyaránt szerették, éppen úgy, ahogy a gyerekek, hiszen a Szépség és a Szörnyetegben ő volt Mrs. Potts, azaz Kanna mama magyar hangja, s így elénekelte az egyik legszebb Disney-dalt.

Játszotta Erzsébet királynét, volt Eliza Doolittle a My Fair Lady-ben, és a Chicagóban is feltűnt. Láthattuk televízióban a Rákóczi hadnagyában, s legutóbb húsz éve a Tea című sorozatban. Nemcsak énekesként és színésznőként, hanem koreográfusként is dicsérték a szakmában. Kilencvenedik születésnapján a József Attila Színház gálaműsorral köszöntötte.

Helye pótolhatatlan, a magyar színházi világ egy emberként gyászolja Galambos Erzsit.

Forrás: MTI.

Nyitókép forrása: Youtube / ATV Magyarország