Barion Pixel Csillagot kapott az egyik legismertebb magyar szinkronhang – Itt látható a csillaga – Coloré

Csillagot kapott az egyik legismertebb magyar szinkronhang – Itt látható a csillaga

2024. 07. 02.

Kautzky Armand csillagot kapott Egerben az Egri Csillagok Sétányán. Az egyik legismertebb szinkronhangot gyermekei kísérték el az eseményre.

Az egri Érsek utcában kapott csillagot Kautzky Armand, az egyik legismertebb magyar szinkronhang. Az Egri Csillagok Sétányán olyan egri kötődésű művészek kaphatnak csillagot, akik művészetükkel vagy munkájukkal valami feledhetetlent tettek le az asztalra. Kétségtelen, hogy Kautzky Armand orgánuma nemcsak a szinkronban, hanem rádiókban és a televízióban is maradandó és örök.

Az egri szinkronhang

Kauztky Armand élete első éveit Egerben töltötte, hiszen itt született, és szülei a Gárdonyi Géza Színházban játszottak. Idővel ugyan Miskolcra költöztek, Kautzky Armandnak számos szép emléke van a városról, és szülei is sokat meséltek neki korai gyermekkoráról.

Győrben ismerkedtek meg, és miután összeházasodtak, a közös életüket úgy gondolták, hogy Egerben kezdik. Édesapám már volt néhány évig az egri színház tagja előtte, és annyira jól érezte magát, hogy úgy gondolta, itt kezdi el a családi életét, és itt születik a gyermeke is, és ez a hatvanas években meg is történt. Mindig arról meséltek, hogy a Dobó téren laktunk. Egyébként abban a bézs színű házban, a kórházból oda mentünk haza – mesélte ünnepi beszédében a színész. – Annyira sírós baba voltam, hogy a házigazdánk nem bírta, és akkor azt mondta, be fogom engedni egy kosárban azt a gyereket oda a patakba. Lehetetlen, hogy ennyit sír! Aztán elköltöztünk, föl a vár alá, egy másik albérletbe. Tele vagyok sztorival, tele vagyok történettel, de ezek csak részben az én történeteim, ezek a szüleim történetei.

Kautzky Armand az egyik legismertebb magyar szinkronhang, de műsorvezetőként, valamint rádiós hangként is ismerhetjük / Kép forrása: RTL
Kautzky Armand az egyik legismertebb magyar szinkronhang, de műsorvezetőként, valamint rádiós hangként is ismerhetjük / Kép forrása: RTL

A színművész gyermekei társaságában tekintette meg először a neki szentelt csillagot, és mint a Blikk oldalán található fotóhoz írta: ,,Csillagaimmal”.

Nyitókép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

/szelavi/kultura/csillagot-kapott-a-szinkronhang/