Barion Pixel Jelöléseket vár a Turay Ida Színház az év elején alapított Babicsek Bernát-díjra – Coloré

Jelöléseket vár a Turay Ida Színház az év elején alapított Babicsek Bernát-díjra

2022. 09. 02.

A zenész és színész tavaly év végén hunyt el füstmérgezés következtében, emlékére a Turay Ida Színház jövő évtől kezdve adja át a Babicsek Bernát-díjat.

Az egész hazai művészvilágot, a színházba, koncertre járó közönséget és a tévénézőket is megrendítette, amikor idén január elsején kiderült, hogy Babicsek Bernát, a Turay Ida Színház színésze, megannyi sorozat egykori szereplője és a Paddy And The Rats együttes harmonikása elhunyt otthonában. A 41 éves korában eltávozott művész emlékére februárban alapított díjat egykori játszóhelye és az erre a célra létrehozott kuratórium.

Babicsek Bernát
Forrás: Facebook/Turay Ida Színház

2023. február 4-én, szombaton, ismert művészek, színész kollégák, és a Paddy and the Rats együttes fellépésével kerül megrendezésre az az emlékest, melynek keretében első alkalommal kerül sor a Babicsek Bernát-díj átadására a Turay Ida Színházban. A díjat, olyan 41 év alatti fiatal, zenész-színész kaphatja, akiről a közönség úgy vélekedik, hogy tehetségével, személyiségével, önzetlen segítőkészségével, szerethető egyéniségével, a nemes célok melletti kiállásával belopta magát a szívekbe s ezzel méltó utódja lehet az általunk annyira szeretett Bernátnak.” – írja a teátrum.

Életrajzot, 10-15 mondatos ajánlást várnak az említett feltételeket teljesítő jelöltekről, akiket bárki felterjeszthet, mindössze el kell küldenie a kért dokumentumokat október 31-ig az igazgato@turayidaszinhaz.hu címre.

babicsek bernát
Forrás: Facebook/Paddy and the rats

Bernátot a Szeress most! című sorozatban láthatták először a tévénézők, ahol Molnár Gábort alakította, később szerepelt a Barátok köztben, a 2020-tól pedig a Jóban Rosszban egyik karakterét öltötte magára. Bár sokak szemében sorozatszínész volt, neki a színház volt az egyik otthona, a másik pedig a koncertszínpad. 2012-től kezdve az ír kocsmazenét játszó Paddy And The Rats együttes harmonikása volt Bernie Bellamy művésznéven, így nem is volt kérdés, hogy ők is fellépnek majd a jövő februári emlékesten.