Barion Pixel Elhunyt Babicsek Bernát harmonikaművész – Coloré

Elhunyt Babicsek Bernát harmonikaművész

2022. 01. 01.

A színész-harmonikaművész haláláról zenekara, a Paddy And The Rats számolt be.

Szomorú hírrel indul a 2022-es év, tragikus körülmények között távozott közülünk január elsején, 41 éves korában Babicsek Bernát.

A tévénézők először a Szeress most! című sorozatban láthatták őt a kétezres évek elején, ahol Molnár Gábort alakította, majd feltűnt a Barátok köztben, a tavalyi évtől pedig a Jóban Rosszban egyik karakterét öltötte magára. Nemcsak a tévéképernyőkön láthattuk gyakran, hanem a színpadon is, többek között a Turay Ida Színházban. Ők ezzel a videóval vettek búcsút kollégájuktól:

Bernát 2021-től kezdődően Pokorny Lia színésznő LIAison című önálló estjéhez szolgáltatta az aláfestő dallamokat a Centrál Színházban – hiszen a színészet csak az egyik szerelme volt. Elvégezte az egri Eszterházy Károly Főiskola ének-zene szakát is, majd tangóharmonikázni kezdett – ebben annyira sikeres volt, hogy 2019-ben Tabányi Mihály-díjjal tüntették ki, mely a Harmonikások Országos Társaságának legnagyobb elismerése.

Babicsek Bernát
Forrás: Facebook/Paddy and the rats

2012-ben csatlakozott az ír punk kocsmazenét játszó, miskolci gyökerű zenekarhoz, a Paddy And The Ratshez, melynek azóta is oszlopos tagja volt Bernie Bellamy művésznéven. Ők így búcsúznak harmonikásuktól:

Nem tudom, hogy lehet egy ilyen dolgot elmondani…
Ne haragudjatok, de nehezen találjuk a szavakat jelenleg…
Borzasztó, felfoghatatlan tragédia történt.
Testvérünk, barátunk, zenésztársunk, Babicsek Bernát (Bernie) elhunyt ma tragikus hirtelenséggel.
Kérünk Titeket, gyújtsatok egy gyertyát ma érte és imádkozzatok a családjáért, hogy túlvészeljék ezt a feldolgozhatatlan helyzetet!
Örökké a szívünkben leszel!
SZERETÜNK BERNIE! 🖤

Az együttes frontembere, Paddy O’Reilly pedig így nyilatkozott barátjáról a TV2 Tények című műsorának:
Nagyon imádta a színpadot. Igazán ott tudott kiteljesedni. Pont most lett volna 10 éve, hogy a csapat tagja. Mi annyit utazunk, az elmúlt tíz évben több időt töltöttünk együtt, mint a saját családunkkal, úgyhogy mi testvérek voltunk tényleg.

Részvétünk a családnak, barátoknak, a zenekarnak és a rajongóknak!