Barion Pixel Anyák-napi programajánló: ünnepeljünk édesanyánkkal a szentendrei Skanzenben, színházban vagy koncerteken – Oldal 2 – Coloré

Anyák-napi programajánló: ünnepeljünk édesanyánkkal a szentendrei Skanzenben, színházban vagy koncerteken

2023. 05. 05.

Május első hétvégéje azokról a nőkről szól, akik gondoskodásukkal főszerepet töltenek be az életünkben. Programajánlónkban olyan eseményeket válogattunk össze, amik ugyan ajándékötletnek sem utolsók, mégis, az édesanyák, nagymamák és szépmamák számára talán az a legnagyobb ajándék, ha ezeken az eseményeken együtt töltjük a napot.

Portugál, József Attila Színház

Szintén fekete humorú szórakozást ígér a József Attila Színház Portugál című előadása, amely sokkal közelebb hoz minket a magyar valósághoz. Egressy Zoltán író alkotásában ugyanis a magyar falu tipikus figurái (a kocsmáros, az asszony, a pap stb.) elevenednek meg, hogy görbe tükröt tartsanak nekünk a kocsma hűvöséből. 

Lengyel Ferenc Jászai Mari-díjas rendező darabjának főszereplői között olyan nevek bukkannak fel, mint a Szomszédokból ismert Nemcsák Károly, Kónya Merlin Renáta és Lábodi Ádám. A május 6-i, 15:00-kor kezdődő előadásra jegyek a József Attila Színház weboldalán kaphatók. 

anyák-napi programajánló
Anyák-napi programajánlónkból nem maradhatnak ki a színházi események. Kép forrása: PixaBay.com

Kézműveskedés a Szentendrei Skanzenben 

Persze, azoknak sem kell aggódniuk, akik színház helyett inkább kézműveskedéssel örvendeztetnék meg az édesanyjukat, május 7-én ugyanis kézműves programokra várja az érdeklődőket a Szentendrei Sanzen

Tematikus túrával és közös alkotással örvendezteti meg a közkedvelt, Szabadtéri Néprajzi Múzeum az édesanyákat, nagymamákat, dédmamákat és szépmamákat: mindkét programon az anyai szerep fontossága kerül majd az események fókuszába. A skanzenba felnőtteknek 3.000, nyugdíjasoknak 1.500 forint ellenében válthatók jegyek, de érdemes átböngészni a Néprajzi Múzeum weboldalát a különböző jegyvariációk miatt. 

Koncertek: Zalatnay Sarolta és a Reflex zenekar 

Nem maradunk program nélkül akkor sem, ha a kézműveskedés helyett a zene felé húz édesanyánk szíve: a Hol jár az eszem és a Nem várok holnapig slágerek énekese, Zalatnay Sarolta (Cini) koncerttel örvendezteti meg a közönséget május 7-én, vasárnap 16:00-kor, Gyálon, az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtárban. 

A 18 nagylemezzel és 50 kislemezzel büszkélkedhető Cini ezúttal a Reflex zenekar kíséretében lép színpadra, s biztosak lehetünk benne, hogy az előadáson felcsendülnek majd legismertebb és közkedveltebb számai. Az előadásra a jegy.hu felületén válthatók jegyek. 

Vastag Csaba is az édesanyákat köszönti Ócsán 

Az X-Faktor győzteseként megismert Vastag Csaba is az édesanyákat köszönti május 7-én: Csaba az ócsai Egressy Gábor Szabadidőközpontban lép fel, 17:00-i kezdettel, s biztosak lehetünk benne, hogy az előadás során elhangzanak majd a Fonogram-díjas énekes legismertebb dalai, így például a Szó nélkül, az Ugyanúgy szép vagy a Köszönöm. Az előadásra jegyek az ócsai művház weboldalán válthatók. 

Források: Centralszinhaz.huThalia.huJózsefAttilaSzinhaz.huSkanzen.hu,  Jegy.huOcsaMuvhaz.hu
Borítókép forrása: PixaBay.com