Barion Pixel Jön az Amerikai pite újabb része – Coloré

Jön az Amerikai pite újabb része

2022. 10. 02.

Az Amerikai pite franchise-ban ez lesz a tizedik alkotás, de az egyelőre kérdéses, hogy mennyire van értelme még egy bőrt lehúzni a történetről.

Az Amerikai pite 1999-ben óriásit tarolt, hiszen vicces volt, átlépte a határokat, tele volt altáji humorral és tökéletesen passzolt a kilencvenes és kétezres évek tinifilmjeinek világába. A fiatal szereplők egy csapásra világhírűek lettek, és néhányuk eljutott egészen az A-listáig.

Természetesen jött a folytatás 2001-ben, ami szintén elég sikeres lett a régi karakterekkel. Aztán jött az Amerikai pite 3: az esküvő (2003), kilenc évvel később pedig az Amerikai pite: A találkozó. Ezekben is a kezdőgárda volt látható, ám a filmek között több próbálkozás is készült, amelyek inkább kínosak voltak semmint viccesek. Legutóbb a kilencedik Amerikai pitében az első történet reverz változatát igyekeztek megalkotni, ez volt az American Pie Presents: Girls’ Rules 2020-ban, ami csúfos bukás lett.

Amerikai pite
Forrás: Northfoto

Ezek után azért meglepő, hogy még egy bőrt le akarnak húzni a brandről, de most úgy tűnik, mégsem ússzuk meg. De vajon lesz még létjogosultsága annak a szerkezetnek, ami 20 éve vicces volt, de ma már rég elhaladt felette az idő?

Az új részt Sujata Day álmodta meg, aki színészként már bizonyított, most viszont az ő ötletéből készült forgatókönyv. A szexkomédia folytatásának története egyelőre nem ismert, ahogy a szereplők sem. Kivéve Sujata, aki valószínűleg magának is oszt lapot az új koncepcióban.

Amerikai pite
Forrás: Northfoto

A filmet 5. részként emlegetik, vagyis feltehetően az eredeti filmekhez kapcsolódik majd, így van rá remény, hogy a régi szereplők közül többen visszatérjenek, akár szülőkként, vagy mondjuk Stifler mamája, aki azóta talán nagymama lett. Az Universal a bejelentéshez annyit fűzött még, hogy az új film alkalmazkodik a megváltozott világhoz és az új trendekhez, tehát akár még sikeres is lehet. Bár a Csaj nem jár egyedülnek ennek ellenére nem sikerült az adaptálódás és a reboot.

Forrás: collider.com
Borítókép forrása: Northfoto