Barion Pixel November 2-án érkezik a legutolsó Beatles-dal – Coloré

November 2-án érkezik a legutolsó Beatles-dal

2023. 10. 27.

November 2-án egy újabb, legutolsó Beatles-dalt mutat be a banda még két élő tagja, Paul McCartney és Ringo Starr.

A The Beatles bár 1970-ben feloszlott, a rajongók mai napig nem feledték el a tagokat, különösen azért, mert a még élő beatle-k, Paul McCartney és Ringo Starr a mai napig aktívan zenélnek. Olyannyira aktívak, hogy Sir Paul éppen Ausztráliában turnézik, és korát meghazudtolóan, szünet nélkül ad háromórás koncerteket.

Fiatalokat is megszégyenítő energiája nemcsak a koncertekben mutatkozik meg, hanem az alkotásban is, hiszen rendre jelennek meg új lemezei, és most egy régi Beatles-dalt is befejezett, mégpedig a mesterséges intelligencia segítségével!

Az utolsó Beatles-dal

Régióta lehet hallani, hogy lesz még egy, utolsó dal a bandától. Az utóbbi időben Liverpoolban különböző helyeken vetítették ki annak a hírét, hogy a híres négyes be nem fejezett dala elkészült, és hamarosan bemutatják. Mint kiderült, november 2-án, csütörtökön magyar idő szerint délután 3 órakor lehull a lepel, és meghallgathatjuk a dalt, amit még John Lennon írt, majd George, Paul és Ringo fejlesztette, s végül utóbbi kettő fejezete be most, évtizedekkel később.

A The Beatles útjai 1970-ben váltak el, de John Lennon hagyott egy kazettát, rajta ,,Paulnak" felirattal / Kép forrása: Mark and Colleen Hayward / Getty Images
A The Beatles útjai 1970-ben váltak el, de John Lennon hagyott egy kazettát, rajta ,,Paulnak” felirattal / Kép forrása: Mark and Colleen Hayward / Getty Images

A Now And Then egy dupla A-oldalas kislemezként jelenik meg, a zenekar első, 1962-es Love Me Do dalával párban. Az úttörő dalhoz új klip is készül, aminek premierje november 3-án, pénteken lesz.

Emellett a dalhoz egy tizenkét perces dokumentumfilmet is készítettek Now And Then – The Last Beatles Song címmel, ami november első napján este debütál az együttes Youtube-csatornáján.

Paul McCartney így nyilatkozott a dal születésének körülményeiről:

Ott volt John hangja kristálytisztán. Elöntöttek az érzelmek, amíg hallgattam. Mindannyian játszunk rajta; ez egy igazi Beatles-felvétel. Azt hiszem, hogy 2023-ban egy Beatles-dalon dolgozni, és olyat kiadni a kezünkből, amit még soha nem hallott a közönség, elég izgalmas dolog!

A dokumentumfilmben nemcsak a dal készüléséről tudhatunk meg többet, hanem régi és mai felvételeket is láthatunk, amikben John Lennon fia, Sean is részt vett. A premierig azonban be kell érnünk egy rövid előzetessel:

Forrás: DIY.

Nyitókép forrása: Getty Images