Barion Pixel 5 kedvenc szinkronunk Csernák Jánostól – Nem csak ,,Solóban” szeretjük – Coloré

5 kedvenc szinkronunk Csernák Jánostól – Nem csak ,,Solóban” szeretjük

2024. 10. 28.

Nem volt könnyű dolgunk, hiszen Csernák János életműve rendkívül hosszú.

Csernák János nevét nemcsak a szinkronrajongók ismerik, hanem azok is, akik végighallgatják vagy éppen megnézik a stáblistát, hiszen a színész csaknem 700 filmben használta utánozhatatlan orgánumát. Ekképp már-már lehetetlenre vállalkoztam, amikor kiválasztottam a számomra legkedvesebbeket, merthogy Csernák János hangjától még egy egyszerű csokoládéreklám is műalkotás lesz!

Csernák János 5 legemlékezetesebb szinkronja

Igyekeztem a legemlékezetesebbeket kiválasztani, ám a válogatásnak valamelyest gátat szabott az, hogy a Youtube-ra mely videók vannak feltöltve, így a végeredmény nem feltétlenül az adott filmek vagy szerepek legjobb jeleneteit eleveníti fel. A cikkbe került öt szinkronon túl a színész többek közt olyan sztároknak adta a hangját, mint Jean Marais, Alain Delon, Charlton Heston, Richard Burton, Gregory Peck, Sean Connery, Donald Sutherland, Laurence Olivier, Pierce Brosnan, Bruce Willis vagy Sylvester Stallone.

Názáreti Jézus

Kevés színész mondhatja el magáról, hogy a világ egyik legkülönlegesebb, legtöbbet jelentő szerepét játszotta el. Csernák János ezek közé a színészek közé tartozik, s bár hangban adta hangját Jézusnak, nem testben, a filmben hallgatva mi magunk is érezzük, hogy ez csupán részletkérdés. Ott és akkor ő maga volt Jézus:

Csillagok háborúja

Tán le sem kell írnom, kit szinkronizált a filmben Csernák János. Nagy találkozás volt ez Harrison Forddal, és mindez dr. Márkus Éva érdeme, aki a Pannónia Filmstúdióban hívta be Csernák Jánost a vetítőbe, hogy megnézzen egy részletet a filmből.

Jánoskám, volna kedve hozzá?

Ezzel a kérdéssel és az erre adott válasszal kezdődött minden, immáron negyven éve, 1984-ben.

Indiana Jones

Ha már Harrison Ford, nem maradhat ki minden idők legkiválóbb régészprofesszora sem, akinek Csernák János már öt filmen keresztül kísérte kalandjait. Úgy látványra, mint mondanivalóra az egyik legjobb rész, amikor az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag című filmben Indy átkel az átkelhetetlenen:

Elrabolva

Míg Harrison Fordnak negyven alkalommal kölcsönözte a hangját a színész, addig Liam Neesonnek is rendkívül sok, huszonhat filmben volt magyar párja. Alább hallható az egyik legikonikusabb mondat, ami valaha elhagyta Liam Neeson száját – természetesen Csernák János tolmácsolásában.

Hacsi, a leghűségesebb barát

Aki már látta a filmet, nem feltétlenül akarja újra megnézni, és nem azért, mert rossz lenne, éppen ellenkezőleg: túl jó, és rendkívüli módon megható. Ebben Csernák János Richard Gere-t szinkronizálta, ám korántsem ez volt az egyetlen alkalom, hiszen ,,együtt dolgoztak” többek közt a Chicagóban, az Álcák csapdájában valamint a Végzetes hazugságok című filmekben is.

Nyitókép forrása: Csernák János