Barion Pixel 24 év után újra Fort Boyard az RTL-en – Az eredeti műsorból szemezgettünk, emlékeztek rá? – Coloré

24 év után újra Fort Boyard az RTL-en – Az eredeti műsorból szemezgettünk, emlékeztek rá?

2024. 05. 22.

A Fort Boyard igencsak népszerű műsor volt a 2000-es évek elején, és most visszatér, ezúttal az RTL-re!

A Fort Boyard hiánypótló műsor volt a 2000-es években, hiszen bár hasonlított a szintén kivételes Játék határok nélkül című műsorra, sokkalta különlegesebb helyszínen játszódott, és csupán egy csapat vett részt benne. Az első, francia adás 1990-ben ment le, és ahogy a neve sejteti, Fort Boyardban, az erődben játszódott, amit 1801-ben kezdtek el építeni Franciaország nyugati partjánál. Az építkezést nehezen tudták kivitelezni a homokos talaj miatt, ezért 1809-ben felfüggesztették az építést, majd 1837-ben folytatták, és húsz évvel később fejezték be. Eddigre azonban már nem volt szükség rá, így néhány évig börtönként üzemelt. Az 1960-as években itt forgatták a Kalandorok című filmet, majd 1990-től a Fort Boyard – Az erőd című műsornak ad otthont.

Fort Boyard – Az erőd

A bevezető képsorokhoz nem egyszerű hozzájutni, különösen a magyarhoz nem, de a zene bizonyosan sokakban megindítja a nosztalgiát:

A műsorvezetők Demcsák Zsuzsa és Vízy András voltak, Bárdy György admirálisként pedig a világítótoronyban várta a játékosokat különböző találós kérdésekkel.

Demcsák Zsuzsa nemcsak műsorvezető volt, hanem egyfajta játékostárs is, hiszen helyszínről helyszínre futott a csapattagokkal, és éppúgy örült, ha sikerült teljesíteni egy küldetést, ahogyan a csapat:

Érdekesség, hogy nem a csapattagok jelentkeztek egy-egy feladatra, hanem Vízy András választotta ki őket:

Vízy András volt az, aki a játékok során, majd a végjátékban várta a versenyzőket. Bevett módszer volt a csapatoknál, hogy a lányok ölébe szedték az érméket, és onnan öntötték be az edénybe, majd rohantak vissza egy újabb körre, egészen addig, míg nem jöttek a tigrisek!

A Fort Boyard 2024. őszén indul az RTL-en Istenes Bence műsorvezetésével, és olyan ismert emberek lesznek a játékosok, mint például Németh Kristóf, Járai Máté vagy Janicsák Veca.

Nyitókép forrása: Getty Images