Barion Pixel Könnyed, vidám strandolvasmányok: 2022 legjobb romantikus regényei – Coloré

Könnyed, vidám strandolvasmányok: 2022 legjobb romantikus regényei

2022. 06. 18.

Bemutatjuk 2022 legjobb romantikus regényeit, melyek a kritikusok és az olvasók szerint is letehetetlen olvasmányok.

Ugyan mi lehetne jobb nyáron, mint kifeküdni a kertbe vagy a vízpartra, és elolvasni egy romantikus regényt? Sokan ilyenkor könnyebb, lazább témájú olvasmányt keresnek, amin nem feltétlenül kell gondolkodni vagy izgulni, egyszerűen csak élvezni. Míg mások a szenvedélyesen izzó novelláktól és/vagy a pszichológiai-lélektani kötetektől jönnek lázba. Jó hír, hogy a könyváruházak sikerlistáján mindenki megtalálhatja a kedvére valót. Az alábbi a mi top 10-es listánk, amit mindenképp szeretnénk kipipálni ezen a nyáron.

2022 legjobb romantikus regényei

Julie Caplin – Az Északi Fény Panzió

Aki szereti Izlandot, az oda és vissza lesz Julie Caplin romantikus regényéért. Adott egy fiatal nő, Lucy, aki éppen egy szakítás miatt szenved, és a karrierje sem épp rózsás. Válaszút elé kerül: vagy a környezetváltozás, vagy a totális elmebaj. Előbbit választja, így Angliából egyenesen Izlandra menekül. Méghozzá igazgatónak egy isten háta mögötti helyre, az Északi Fény Panzióba. Lucynak nincsenek nagy elvárásai a hellyel kapcsolatban, a bugyborékoló hőforrások, hófedte hegyoldalak és napfényben szikrázó gleccserek azonban az első pillanatban rabul ejtik őt. Arról nem beszélve, hogy idegenvezetőt is kap a sármos skót csapos, Alex személyében.

Julie Caplin Az északi Fény Panzió
(Kép forrása: Bookline)

Lucy szeretne visszatalálni régi önmagához, ezért elszántan beleveti magát a munkába, és minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy Izland legkeresettebb romantikus úti céljává varázsolja a panziót. És bár eredetileg nem az új szerelem reményében váltott lakhelyet, végül ezt is megkapja a szigeten. Julie Caplin imád utazni és jókat enni. Utazási során rengeteg ötletet és tapasztalatot gyűjt, amelyeket aztán örömmel sző bele lebilincselő romantikus regényeibe.

Elena Armas – Spanyol szerelmi átverés

„A szerelemért mindig érdemes harcolni.” Catalina Martín szingli, a testvére esküvőjére azonban mégsem érkezhet egyedül. Korábban elejtett egy megjegyzést egy rejtélyes amerikai úriemberről, a családja pedig természetesen azonnal készpénznek vette, így mindenki tűkön ülve várja, hogy megismerkedjen Catalina választottjával. Az egyetlen probléma, hogy a lány az egész sztorit csak kitalálta. Így hát egy hónapja van, hogy felkutasson valakit, aki Spanyolországba repül vele a lagzira, és eljátssza, hogy együtt vannak. Ami nem lesz könnyű, Catalina rokonsága ugyanis nem egyszerű eset, és nehéz megtéveszteni őket.

Elena Armas Spanyol Szerelmi átverés
(Kép forrása: Bookline)

Itt jön a képbe Aaron Blackford – Catalina magas, jóképű, tenyérbemászó stílusú kollégája –, aki meglepő módon felajánlja, hogy beugrik a szerepbe. Catalina legszívesebben közölné, hogy nem kér belőle – életében nem látott még ilyen idegesítő, bicskanyitogató, kiállhatatlan alakot. De kiszolgáltatott helyzetben van, az esküvő közeleg, és mégiscsak Aaron a legmegfelelőbb megoldás. Catalina lassanként rájön, a férfi talán nem is olyan szörnyű, mint amilyennek a munkahelyén elkönyvelte. A New York Times Bestseller Goodreads Choice-díj – nyertes könyv az év egyik legjobb romantikus regénye a kritikusok szerint.

Emily Henry – Nyáron a párom

„A nyaralás olyan, mint egy jó könyv, vagy egy csúcsszuper szerkó: áttranszportál önmagad egy másik kiadásába.” Két jóbarát, tíz nyári utazás, és egy utolsó esély a szerelemre. Poppy és Alex. Két ember, akik ennél különbözőbbek már nemigen lehetnének. Poppy vagány, belevaló csaj, Alex keki nadrágban jár. Poppy nyughatatlan világvándor, Alex az otthonülő könyvmoly. Attól a pillanattól fogva azonban, hogy Alex hazavitte Poppyt az egyetemről az első évük végén, elválaszthatatlan barátok lettek.

Emily Henry Nyáron A Párom
(Kép forrása: Bookline)

Bár egy végzetes autóút messzire sodorta őket egymástól (Poppy New Yorkban él, Alex közös ohiói szülővárosukban), mégis minden nyáron együtt töltöttek egy csoda szép hetet. Egészen tavalyelőttig, amikor is minden összeomlott, és azóta nem beszéltek egymással. Poppynak megvan mindene, amire vágyott, mégis úgy érzi, hogy beleragadt a megszokott kerékvágásba. És amikor megkérdezik tőle, mikor volt utoljára igazán boldog, egyből tudja a választ: azon a bizonyos, balul végződött nyaraláson.

Elhatározza, hogy ráveszi legjobb barátját egy utolsó közös vakációra, ahol tiszta vizet önthetnek a pohárba, és helyrehozhatják a dolgokat, Alex pedig igent mond. Poppynak tehát egy hete van a múlt hibáinak kijavítására, ehhez azonban szembe kell néznie egy nagy igazsággal, amely szép csöndben mindig is ott állt a zökkenőmentesnek tűnő baráti kapcsolatuk útjában. A Nyáron a párom egy könnyed és szórakoztató romantikus regény, amelyet különösen ajánlunk a Harry és Sally és az Egy nap rajongóinak.

Christina Lauren – Nem mézes hetek

Romantikus regényeket taglaló listánk következő választottja szintén New York Times Bestseller kötet. Adott két esküdt ellenség Hawaiin. Olive és Ami, akik valójában ikrek. Ami mindent megszerez magának, amit csak akar, míg Olive az örök balfék, amihez voltaképp már hozzászokott. „Tökéletes” Aminek természetesen az esküvője is tökéletes, Olive-ot azonban csak egy dolog bosszantja még a balszerencsék áradásánál is jobban: Ami esküvőjén az egész napot a vőféllyel kell együtt töltenie, aki nem más, mint Olive ősellensége, Ethan Thomas.

Christina Lauren Nem Mézeshetek
(Kép forrása: Bookline)

Olive ezért elhatározza, hogy ha törik, ha szakad, de rezzenéstelenül túléli ezt a napot. Csakhogy a komplett násznép ételmérgezést kap, Olive és Ethan kivételével, így aztán átmenetileg fegyverszünetet kell kötniük, hogy Hawaiira utazhassanak. Végül is tíz felhőtlen napig igazán eljátszhatják a friss házasokat, nem igaz? Ám úgy tűnik, hogy Olivenak még sincs annyira ellenére a dolog. Mintha minél inkább tettetné, hogy ő a legszerencsésebb nő a világon, annál inkább úgy érezné, hogy tényleg ez az igazság.

Karen Swan – Ha egy spanyol megígéri

Sziporkázó romantikus regény, amelyben Karen Swan Madrid vibráló utcáira invitálja az olvasókat. Spanyolország egyik leggazdagabb embere haldoklik. Családja értetlenül áll azelőtt, hogy a férfi a teljes vagyonát Charlotte-ra, egy fiatal nőre akarja hagyni, akit a rokonok még csak nem is ismernek. Ki lehet ez a nő? Hogyan sikerült magába bolondítania a dúsgazdag Carlos Mendozát?

Romantikus Regény Karen Swan Ha Egy Spanyol Megígéri
(Kép forrása: Bookline)

Charlotte Fairfaxet Spanyolországba hívják, hogy látogassa meg otthonában a zaklatott családot. Bár a nő egy hét múlva férjhez megy, de azt reméli, hogy addigra sikerülni tisztázni az ügyet – de ha már ott van, beleássa magát a család múltjába, és feltárja döbbenetes, sötét titkait. Két ember történetét, akiket egy konfliktus szakított el egymástól. Charlotte a titkok birtokában immár azon tűnődik: a szerelem talán akkor is tovább él, ha nem feledünk, és nem bocsátunk meg.

Jill Mansell – Ne mondd, hogy vége

A talpraesett Amber tinikora óta szerelmes Lachlanba, ám a fiú erről sosem szerezhet tudomást, hiszen Amber akkor úgy járna, mint az előző barátnők: megdöntik, aztán kiadják az útját. Merthogy Lachlan leginkább a saját éttermébe szerelmes. De mi van, ha a látszat csal? Raffaele szexis hapsi, akinek a fodrászatában egymásnak adják a kilincset a celebek – naná, hogy nyakra-főre flörtöl. De azért hűséges a barátnőjéhez. Enyhén szólva váratlan a pofon, amikor faképnél hagyják.

Jill Mansell Ne Mondd, Hogy Vége
(Kép forrása: Bookline)

Ki fog vigasztalni kit? Milyen titkoknak kell kiderülniük, amíg mindenki boldog lehet? Persze lehetőleg azzal, akivel igazán szeretne…Jill Mansell művei eddig több mint 10 millió példányban keltek el világszerte. Könnyed stílusa, szédületesen jó humora, csavaros történetei és életszerű párbeszédei mind hozzájárulnak óriási népszerűségéhez. Azon ritka szerzők egyike, akik a legkönnyedebb témától a legsúlyosabbig képesek bemutatni a női élet örömeit és nehézségeit.

Dolly Alderton – Szellemek

A Szellemek nem a klasszikus értelemben vett romantikus regény, de éppen ettől letehetetlen. Nina Dean harmincas éveinek első felében jár, sikeres gasztroújságíró, szerető barátok, családtagok veszik körbe, és éppen most költözött új lakásba. Amikor találkozik Maxszel, az elbűvölő romantikus hőssel, aki az első randin közli vele, hogy feleségül fogja venni, Ninának úgy tűnik, minden terv szerint megy.

Dolly Alderton Szellemek
(Kép forrása: Bookline)

Az új kapcsolat tökéletes időzítéssel érkezett – mióta betöltötte a harmincat, messze nem érezte magát olyan jól a bőrében, mint arra előzőleg számított. Bármerre nézett, a dolgok az idő múlására, a lehetőségek fogyatkozására emlékeztették. A régi barátságok elkoptak, az ex-pasik továbbléptek, és, ami a legrosszabb, mindenki távoli kertvárosokba költözött. Már a szülői háttér sem a régi, mivel Nina apja demenciával küzd, az anyja pedig meglepő frizurával és ruházattal kísérletezik. Tényleg Max jelenti a kiutat?

Katie Fforde – Esküvő vidéken

Lizzie azért ment Londonba, hogy valóra váltsa álmait. Az édesanyja azonban másképp vélekedik erről: főzőiskolába kellene járnia, ahol elsajátíthatja a francia konyha fortélyait, ahogy egy mintafeleséghez illik, és gyönyörű, hagyományos esküvőn kellene kimondani a boldogító igent, természetesen az anyuka által választott, tökéletes férfinak. Lizzie fittyet hány erre, divatos rövid frizurát vágat, miniruhát vásárol, és két legjobb barátnőjével egy lepukkant házba költözik a Belgravia negyedben. (A cselekmény 1963-ban játszódik.) Rövidesen olyan izgalmasan alakul az élete, hogy meg is feledkezik édesanyja házassági terveiről. Már csak az jár a fejében, hogy az a jóképű fiatalember, akibe beleszeretett, úgy tűnik, valaki mással kötelezte el magát…Katie Fforde elsősorban romantikus regényeket ír, a világ 1955-ben ismerte meg a nevét, azóta pedig több bestsellert is írt.

Katie Fforde Esküvő Vidéken
(Kép forrása: Bookline)

Guillaume Musso – Ott leszel?

Musso regénye csupa olyan kérdést feszeget, amit legalább egyszer mindenki feltesz magának az életben: mit csinálnánk másképp, ha visszamehetnénk a múltba? Milyen tévedéseket próbálnánk helyrehozni? Milyen fájdalmat, lelkifurdalást, megbánást törölnénk el szívesen? Lenne-e merszünk új értelmet adni a létünknek? Mivé válnánk? Merre tartanánk? És kivel?

Guillaume Musso Ott Leszel
(Kép forrása: Bookline)

A történet főszereplője Stephen Hawking Elliott Cooper, híres San Franciscó-i sebész, aki harminc éve képtelen elfeledni élete szerelmét. Ilenát baleset érte, a férfi pedig önmagát vádolja a nő haláláért. Aztán egy napon, amikor a Vöröskereszt önkénteseként Kambodzsában dolgozik, különös ajándékot kap egy helybélitől: egy apró, aranysárga pirulával teli fiolát és egy ígéretet, hogy ha beszedi őket, viszontláthatja Ilenát. Elliott élete gyökeresen megváltozik: egy-egy napra visszatérhet a múltba, és találkozhat szerelmével, sőt egykori énjével, az akkor harmincéves, forrófejű és forróvérű fiatal orvossal. De vajon átírhatja a múltat és megmentheti kedvesét?

Sally Rooney – Hová lettél, szép világ

A könyv költői kérdést idéző címe már az első oldalon előrevetíti azt, amiről a történet szól. Négy fiatal, akik próbálják élvezni a hétköznapokat, görcsösen keresik a boldog élet titkát, miközben flörtölnek, összejönnek, szétmennek és szenvedélyesen szeretik egymást. Vajon van rá módjuk, hogy elhiggyék: a világ igenis szép? Sally Rooney ír származású írónő legújabb könyvét a Goodreads az év legjobb regényének választotta, a Guardian magazin pedig „Az évtized irodalmi éke” jelzővel illette.

Sally Rooney Hová Lettél, Szép Világ
(Kép forrása: Bookline)

Borítókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix