Barion Pixel Köllő Babett: „Vidéki lány vagyok, ott nem számít kuriózumnak, hogy egy családanya főz” – Coloré

Köllő Babett: „Vidéki lány vagyok, ott nem számít kuriózumnak, hogy egy családanya főz”

2021. 12. 18.

Sztárok karácsonya c. sorozatunkban hazai színészeket, énekeseket, séfeket és más hírességeket faggatunk arról, hogyan készülnek és hangolódnak az ünnepekre. Mai interjúnkban Köllő Babett színésznő, médiaszemélyiség enged bepillantást a nagy főzésekbe, a 30-60 fős karácsonyi bulikba és a mesenézős reggelekbe.

Mikor és hogyan kezdtek hangolódni az ünnepekre?

Karácsony előtt egy-két nappal próbáljuk feldíszíteni a fát, 24-én erre már nem jut idő. Én nagyon sokat készülődöm, mert 25-én jön a család, a férjemé és az enyém is, ilyenkor harminc emberre főzök és sütök.

Harminc emberre főzöl egyedül?

Vidéki lány vagyok, ott nem számít kuriózumnak, hogy egy családanya főz. Sőt, ez a harminc korábban jóval több is volt, mert 25-én jött a család, 26-án pedig csináltam egy open house-t az egyedülálló barátaimnak, hogy nekik is legyen igazi karácsonyuk fával, hangulattal, ünnepi menüvel. Így ez két nap alatt körülbelül hatvan embert jelentett.

Köllő Babett
Fotó: TV2

Mi szokott lenni a menü?

A szüleimnél mindig halászlé van, ezért azt én nem főzök, helyette nálunk húsleves kerül az asztalra. Szoktam sütni kacsát, a gyerekeknek rántott húst, inkább vasárnapi ebéd jellegűnek mondható a menü, mint ünnepinek. Ha nagyon sok vendéget várok, akkor szoktam sóletet főzni, ezt a klasszikus, 24 órán át készülő változatot. A mézeskalácsot már december legelején megsütjük a lányommal, lesz baracklekvárral töltött hókifli, a zserbó az kihagyhatatlan, a bejglit pedig vesszük. Főzni az apukámtól, sütni a nagymamámtól tanultam.

Mikor van erre időd?

Bevásárolni a férjem szokott, hogy amikor hazaérek napközben, éjszaka vagy éppen hajnalban, minden legyen kéznél.

Hol szerzed be a karácsonyi ajándékokat?

Nemrég ért véget a Sztárban sztár leszek!, nekem addig nem volt időm semmire és december elején is forgattam még, így a hónap második hete állt rendelkezésemre az ajándékvásárlásra. A nagy tumultust én már nem szeretem. Előnyben szoktam részesíteni a plázákat, mert ott rengeteg üzlet megtalálható egy helyen, de egyre többet rendelek online is, mert sokkal egyszerűbb, ha házhoz hozzák az árut.

Fontosak a személyre szabott, esetleg kézműves ajándékok?

Én nem készítek, kézműveskedni a lányom szokott. Aranyos, ha perszonalizált az ajándék, ezért idén mindenkinek rendeltem névre szóló gömböket, amiket ha évek múlva feltesznek a fára, akkor is eszükbe fog jutni, hogy tőlünk kapták. Az ajándékokat nem szoktam becsomagolni, fölöslegesnek tartom.

Sokat tévéztek az ünnepek alatt?

Azt szeretem, amikor reggel lemegyek a nappaliba pizsamában, kávéval a kezemben, égnek az égők a szépen feldíszített fán, bekapcsolom a tévét, Milla lányom mellém ül, meséket nézünk és közben mézeskalácsot eszegetünk. Teljesen mindegy, hogy mi megy a tévében, inkább a hangulat a fontos. A karácsonyi dalok már december elejétől szólnak, van egy két-három órás lejátszási listánk, az megy az ünnepek alatt végig.

Hogy állsz a ronda karácsonyi pulcsikkal?

Olyanunk nincs, a giccsben nem hiszek.

Mi a tervetek szilveszterre?

Szilveszterkor sokszor dolgozom, idén szeretnénk pár napra elutazni, reméljük, összejön.

Tengerpartra vagy síelni?

Tengerpartra nincs idő, síelni nem síelünk, úgyhogy itt a közelbe mennénk valahova, de konkrét tervünk még nincs.

Újévi fogadalmat szoktál tenni?

Soha, mert úgysem tartanám be.

Sztárok karácsonya sorozatunkban még Dancs Annamarival, Oszvald Marikával, Kamarás Ivánnal, Keresztes Ildikóval, Lékai-Kiss Ramónával, Rácz Jenővel, Ördög Nórával, Fördős Zével, Csonka Andrással és Kamarás Norbival beszélgetünk.