Barion Pixel Kamarás Norbi: „Odettnek is szívesen megmutatnám Olaszországot” – Coloré

Kamarás Norbi: „Odettnek is szívesen megmutatnám Olaszországot”

2021. 12. 25.

Sztárok karácsonya című sorozatunk utolsó részéből kiderül, hogy Kamarás Norbert és Kármán Odett, az RTL Klub Nyerő Páros c. műsorának győztesei hogyan készültek és hangolódtak a karácsonyra és mit terveznek szilveszterre.

Mikor kezdtek ráhangolódni az ünnepekre?

Most teljesen más a ráhangolódás Odettel, mint korábban, amikor még szingli voltam. Akkor nem díszítettem a saját kis lakásomat, nem állítottam fát, nem kapott el különösebben ez a karácsonyi hangulat. Odettel idén már hetekkel ezelőtt elkezdtünk karácsonyi dalokat hallgatni, az egész adventi időszakban ez szólt itthon háttérzenének, és nagyon szeretjük – amellett, hogy nagyon jó hangulatot áraszt, engem teljesen meg is nyugtat. Odett már december legelején beszerezte a fát, a díszeket és fényfüzéreket. Helyére került az adventi koszorú, a reggeli kávénkat karácsonyi bögrékből isszuk. Örültünk, amikor advent első hétvégéjén az egész Budapest ünnepi fénybe borult. Nagyon szeretjük ezt a meghitt hangulatot, el is mentünk csak úgy kocsikázni, hogy lássuk ünnepi pompájában a várost.

Kamarás Norbi
Kép forrása: Kamarás Norbert

Hogy szerzitek be a karácsonyi ajándékokat?

Én nem vagyok jó ajándékozásban, sem születésnapok alkalmával, sem karácsonykor. Lehet, hogy nem vagyok elég figyelmes, de nem igazán tudom, hogy ki minek örülne. Sokszor meg is beszéljük, hogy nem veszünk semmit egymásnak, úgyis megvan mindenkinek mindene. Ehhez tartjuk is magunkat egészen 24-ig, de amikor már vészesen közeledik a Szenteste, olyankor mindenki meginog: „azért mégsem mehetek oda üres kézzel, mégis kellene valami apróság, valami bonbon vagy ital…” Így aztán utolsó pillanatban – általában 24-én reggel – még mindenki rohangál, hogy vegyen valamit.

Ilyenkor kettesben is töltötök időt, vagy inkább nagyobb családi körben telnek az ünnepek?

Odettéknél szoktuk kezdeni Sarkadon, ahol végigjárjuk a rokonságot, majd az én családom következik. Azért kettesben is jó lenne kicsit, reméljük, összejön.

Mi szokott lenni a karácsonyi menü és ki a szakács ilyenkor?

Odettnek imádom a főztjét, de mivel ilyenkor ingázunk a családjaink között, ezért eddig karácsonykor mindig a szüleink főznek. A menü általában minden évben ugyanaz: töltött káposzta, húsleves, halászlé is szokott lenni, bár én azt annyira nem szeretem.

Vannak-e elmaradhatatlan karácsonyi szokások, rituálék a családban?

Az események általában minden évben, meghatározott koreográfia szerint zajlanak. Az ajándékozáskor mindig ugyanaz a zene szól (Mariah Carey: All I Want for Christmas is You), az ajándékokat még mindig a Jézuska hozza, majd megnézzük ezredjére a kedvenc karácsonyi filmjeinket.

Mi a tervetek karácsony után?

Nem voltunk még együtt külföldön vakációzni, ezért szóba került, hogy most elutaznánk. Nekem nagyon tetszik Olaszország, gyerekkoromban mindig ott töltöttük a nyarat a szüleimmel, ezért szívesen megmutatnám Odettnek is, biztosan jó kaland lenne. Szilveszterre hazajönnénk, nálam hagyomány, hogy kimegyek az Ügetőszilveszterre a Kincsem Parkba. A barátaimmal, tesómékkal már évek oda részt veszünk ezen az eseményen, Odettel viszont még nem voltunk, és mivel ez egy nagyon jó buli, szeretném, ha most együtt mehetnénk.

Az Ügetőszilveszteren fogadni is szoktál?

Fogadtam már, de csak jelképes összegekkel játszottam, a hangulat kedvéért. 

Hogy állsz az újévi fogadalmakkal?

Az évet én nem szilvesztertől szilveszterig számolom. Nem szoktam úgy érezni év végén, hogy vissza kellene néznem, hogy ez az évem milyen volt, és nem gondolom azt sem, hogy január elsejétől majd tiszta lap és új év. Éppen emiatt soha nem szoktam fogadalmat se tenni.

Sztárok karácsonya sorozatunkban még Dancs AnnamarivalOszvald MarikávalKamarás IvánnalKöllő Babett-tel, Keresztes Ildikóval, Lékai-Kiss Ramónával, Rácz JenővelÖrdög Nórával, Csonka Andrással és Fördős Zével beszélgettünk.