Barion Pixel BÖBE: “Brutálisan nehéz a mai világban valós, mély kapcsolatokat kialakítani” – Coloré

BÖBE: “Brutálisan nehéz a mai világban valós, mély kapcsolatokat kialakítani”

2024. 06. 16.

Böbe nemrég a Halott Pénz vokalistájaként énekelt a Puskás Aréna színpadán rajongók ezreinek…

Böbe előző két trackjét imádta a közönség, TikTokon trendet teremtett FUTOK című dalával, most pedig a fiatal nők “távoli barátjaként” gyógyítja új zenéjével a lelkeket. Új dalairól beszélgettünk vele.

Az utóbbi hónapokban gyorsabban érkeznek tőled a friss trackek, mint valaha. Mi ihlette az ennyire termékeny időszakot?

Több oka is van. Először is általában akkor vagyok a legtermékenyebb, ha ér valami olyan impulzus ami ihletet ad. Egy jó ideje a szinglik táborát erősítem, és ebben az időszakban szép számmal kijutott nekem is a mulatságos, néha pedig kevésbé mulatságos szerelmi sztorikból, situationshipekből. Én a „make your tragedies a work of art” elv mentén alkotok, ezek a sztorik pedig bőven adtak alapanyagot a dalszerzésre. A másik oka az, hogy találtam egy olyan zenei producert (Usztics Pepe) akivel szerintem nagyon jól tudunk közösen dolgozni, és nagyon produktív sessionjeink voltak a tél folyamán. Ezeken a sessiönökön születtek meg az EP dalai. 

Új dalod, az „ÏLLÚZIÓ,” azt a jelenséget dolgozza fel, amikor egy idealizált képet alkotunk valakiről, majd beleszeretünk ebbe a fantáziába. Megosztanál egy személyes élményt, ami inspirálta ezt a számot?

A dal alapvetően a plátói szerelemről szól, szerintem ezt a típusú „vágyódást” az életben majdnemhogy mindenki legalább egyszer megtapasztalja. A plátói szerelem során általában nem is az adott személybe szeretünk bele, hiszen nem ismerjük valójában, hanem abba a képbe és mesébe amit a fejükben kreáltunk róla. Olyan már nem egyszer történt velem, hogy nagy csalódás volt amikor kiderült, hogy az az ember tulajdonképpen nem is létezik akiről fantáziáltam, sőt olyan is volt, hogy csomó mindenben a szöges ellentéte volt annak, amit elképzeltem. 

Sok BÖBE dal, köztük a „REDFLAG” és a „FUTOK,” bonyolult párkapcsolati dinamikákat tárgyal. Mi vonz ezekhez a témákhoz, és hogyan lesz számodra terápiás a szövegírás?

A dalok nem is párkapcsolatokról, inkább az azt megelőző, taktikázós ismerkedésről szólnak. Az a tapasztalatom, hogy brutálisan nehéz a mai világban valós, mély kapcsolatokat kialakítani, mert mindenki fél a csalódástól, nem merünk nyitni nehogy megégessük magunkat. Ez nem csak az én tapasztalásom, szerintem elég általános jelenség és ezért is lehet az, hogy egyre többen tudnak azonosulni a dalaimmal. 

Böbe
Forrás: Magyary Lenke

A friss dalokhoz mindig társul egy Böbe-baba, ami Y2K stílusú. Miért pont erre a stílusra kattantál rá?

Nagyon szeretem ezt a stílust, és a hétköznapokban is hasonlóan öltözködöm illetve szeretem, ha egységes a brand amit kommunikálok. Jelenleg ez az a stílus ami a leginkább megfog, nosztalgiával tölt el. A BÖBE-BABÁK egyértelműen a Bratz babákból inspirálódtak, amik szintén nagy kedvenceim voltak.

A FUTOK című dalod nagyot ment TikTokon – szerinted a Z-generációt célozzák leginkább a szerzeményeid? Vagy a TikTokon eléred a saját korosztályodat és az idősebbeket is? Tényleg, te egyáltalán Z-generációs dalszerzőként tekintesz magadra? 

Ez egy tök érdekes kérdés. Én valahogy a millenial és a Z generáció határán érzem magam, ’96-os vagyok – megoszlanak a vélemények arról, hogy ez millenial vagy Z generációnak számít-e de ha esetemben választani kéne, akkor a mérleg egyértelműen inkább a Z generáció felé billen el, hozzájuk közelebb érzem magam érettségében. A dalaim alapvetően Z generációs problémákat dolgoznak fel, hiszen sokan úgy vélik, hogy 25 felett már a házasságkötésen, gyerekvállaláson és a lakásvásárláson kellene gondolkozni, de én jelenleg még az útkeresés fázisában tartok, és olyan témákról írok amikben ezt fogalmazom meg. Ezért is lehet az, hogy sokan hallgatnak és tudnak azonosulni a fiatalabb generációból a zenéimmel. 

Borítókép forrása: Magyary Lenke

/szelavi/interju/bobe-oszinte-interju/