Barion Pixel Michael Jackson bátyját szexuális zaklatással vádolják – Egy 36 éves eset látott napvilágot – Coloré

Michael Jackson bátyját szexuális zaklatással vádolják – Egy 36 éves eset látott napvilágot

2024. 01. 02.

Michael Jackson bátyja, Jermaine állhat bíróság elé, ugyanis egy 1988-ban történt üggyel kapcsolatban került elő a neve.

Michael Jackson hatvankilenc éves öccse, Jermaine számára súlyos váddal indult az új év, ugyanis egy nő feljelentése szerint a férfi 1988-ban szexuálisan zaklatta őt. A Jackson Five egykori tagja elleni keresetet Kaliforniában nyújtották be az állam szexuális visszaélésekről és eltussolásról szóló elszámoltathatósági törvénye alapján. Ennek értelmében az énekesre polgári per vár, ugyanis a törvény lehetővé teszi, hogy az elévülés után is lehetősége legyen a bántalmazottnak arra, hogy elszámoltatást kérjen.

Mi vár Michael Jackson testvérére?

A sértett, Rita Butler Barrett férje, a Motown Records alapítója révén ismerte meg Jacksont, s állítása szerint a férfi 1988 tavaszán erőszakoskodott vele az otthonában, valamint szexuálisan bántalmazta. A nő félt az eset után, ezért nem mert hivatalosan is feljelentést tenni. Mindennek ellenére a férjének szólt, aki nem jelentette az esetet, hanem többekkel azon dolgozott, hogy eltussolják az ügyet. Erre vélhetően azért volt szükség, mert a kiadó nagyobb összegtől esett volna el, ha kitudódik az énekes tette.

Michael Jackson testvére, Jermaine is a Jackson Five tagja volt / Kép forrása: Fotos International / Getty Images
Michael Jackson testvére, Jermaine is a Jackson Five tagja volt / Kép forrása: Fotos International / Getty Images

A sértett nemcsak Jackson ellen nyújtott be keresetet, hanem a Jermaine L. Jackson Music Productions Inc. és a Work Records ellen is, ugyanis úgy látja, hogy az ő segítségükkel úszhatta meg Jackson a bántalmazást.

Mint írta, a mai napig szorong a történtek miatt, megalázottnak érzi magát, valamint fizikai és érzelmi sérüléseket is szenvedett.

A Jackson Five egykori tagjától kártérítést követel, így az énekes nehéz évnek nézhet elébe.

Nem Rita Butler Barrett az egyetlen, aki mostanság hasonló keresetet nyújtott be, ugyanis nemrégiben Axl Rose-t és Jamie Foxx-ot is szexuális zaklatással vádolták meg.

Forrás: Sky News.

Nyitókép forrása: Getty Images