Ünnepi lakberendezés a fény és a melegség jegyében

Az otthonunk a bázisunk. Annak kényelme, hangulata garantálja azt, hogy szívesen térjünk haza nap, mint nap, a lehető legjobban feltöltődjünk ezen a helyen.

Az összhangra, a hangulat megteremtésére törekszünk mindenkor. Nemcsak akkor, ha új lakásba költözünk, de akkor is, ha átalakításon jár az eszünk vagy pedig csak a színeken szeretnénk változtatni. Már minimális módosítással is új stílust adhatunk az otthonunknak. A bútorok átrendezése, új lakástextíliák, egyetlen újabb bútor is sokat dobhat a környezetünk, de még a saját hangulatunkon is. Minden egyes helyiség az otthonunkban részletekből áll össze egy egésszé. A helyiség újrafestése akkor is megváltoztatja az összhatást, ha később ugyanazokat a bútorokat és ugyanoda tesszük vissza. Maga a tudat, hogy festés történt, azzal a jó érzéssel tölt el, hogy szebb és tisztább lett az otthonunk, így nemcsak a szemünknek, de az orrunknak, és persze a lelkünknek is kedvezünk.

Karácsonyi hangolódás

A karácsony az az ünnep, amelynek szeretjük megadni a módját. Az adventi készülődésbe beletartozik, hogy az adventi koszorú asztalra való helyezésén túl megtaláljuk annak módját, hogy a nap, mint nap használt belső tereket még melegebbé és szebbé tegyük. Karácsony ünnepén a felöltöztetett karácsonyfa adja az otthonunk központi elemét, de ezen túl is számos területen élhetünk a dekorálás lehetőségével.

Az asztalra kerülő karácsonyi mintás terítő, az ablakra kerülő ünnepi függöny és fényfüzér nemcsak az otthonon belül fejtheti ki fényét, hanem akár az utca felé is sugározhatja ünnepélyes mivoltát. Az ünnepi székszoknyák egyszerűen és nagyszerűen öltöztetik át az otthonunkat ünnepi ruhába. A mécsesek, a párologtatók, a mécsestartók most a legtöbb otthon tartozékai, hiszen a égő gyertyával is a fényt és a melegséget kívánjuk otthonunkba bejuttatni.

Melegségre vágyunk, így a vastag mamuszok az előszoba kötelező tartozékaivá válnak. Előkerülhetnek vagy akár újat is vásárolhatunk a színében is melegséget és ünnepélyességet kölcsönző díszpárnák. Még a fűtött lakásban is elfér a kanapéra, fotelre kihelyezett pihepuha takaró, amelybe jól esik beburkolózni akkor, ha filmet nézünk, ha olvasunk, vagy ha a család összeül egy kupaktanácskozásra. Az üzletek ebben az időszakban különösen ontják magukból az ünnepi díszeket, amelyeknek minden formájából bőséges a választék. Lehet akasztós, álló, de az ünnepi időszakon túl univerzális darabokban is gondolkodhatunk. A gyertyák és a fényfüzérek a tél folytatásában, a karácsony után ugyanúgy melengethetik az otthonunkat, mint ahogyan a lelkünkkel is teszik.

Képek forrása: Pixabay.com

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Gyökerestül megváltozott az élete a Squid Game 77 éves sztárjának