Új trend: a láthatatlan beltéri ajtó

2021. 02. 23.

Akár a kaméleonok, úgy változtathatják színűket kékre, zöldre, vagy akár mintásra beltéri ajtóink, ezzel teljesen belesimulva a környezetükbe és teret engedve a valóban fontos dolgoknak.

Ne az ajtó vigye el a bulit!

Legtöbben nem úgy tekintünk a beltéri ajtókra, mint lakberendezési tárgyakra, ezért hajlamosak vagyunk kevésbé átgondolni megjelenésüket – de ezzel nem is hibázhatnánk nagyobbat. Hiszen nagyon is képesek befolyásolni belső tereinket és ha az átgondolatlan tervezésből kifolyólag túl nagy hangsúlyt kapnak, azonnal megkaparintják egy szoba fókuszpontját. Tehát észre se fogjuk venni a gondosan kiválasztott extravagáns csillárunkat, ha a fehér falban ott rikit a sötét dióra pácolt duplaszárnyú ajtónk.

Ajtó színe = fal színe

A klasszikus fehér fal-fehér ajtó kombóval biztos nem lövünk mellé: úgy fog viselkedni, akár egy festővászon, amely megbújik a háttérben és ezzel teret enged a színeknek és formáknak. Azonban ha a biztonsági játék helyett inkább felpezsdítenénk otthonunkat egy smaragdzöld, vagy éppen navy blue falszakasszal, nyugodtan kapja meg az érintett ajtó is ugyanazt az árnyalatot.

Color block

A hazárdírozás nagymesterei imádni fogják ezt az új trendet, mely elől beltéri ajtóink sem menekülhetnek. Lényege, hogy a falakra festett formák, geometrikus mintázatok kapják a fő hangsúlyt és ha véletlenül egy ajtó az útba esik, gond nélkül fessük le akár két színnel – igazán izgalmas látványt kialakítva ezzel.

Kiemelt kép: unsplash.com