Színekkel a nagyobb szobáért

2021. 02. 27.

Sok mindenkinek nem adatik meg, hogy akkora lakásban vagy házban éljen, amilyenben szeretne. Mégis, az optikai nagyítás a segítségünkre lehet abban, hogy kicsit tágasabbnak érezzük élettereinket.

Optikailag nagyítani a színek segítségével lehet a legjobban, és ehhez nem feltétlen kell fehér színűre mázolni minden falat. A megfelelő színek és árnyalatok kombinálásával mindenféle módon nyújthatjuk és tágíthatjuk szobáinkat, mutatjuk is, hogy hogyan.

Alacsony belmagasság

Ha alacsony belmagasságú, például szuterén lakásban élsz, érdemes a mennyezetet mindig pár árnyalattal világosabbra festeni, mint az oldalfalakat. Sőt, az is szuperül nyújtja felfelé a teret, ha a felső színből egy sávot továbbfestünk az egyik falra.

Mintás tapéta

Nem a nyolcvanas-kilencvenes évek hegyeket ábrázoló óriásposztereire gondolunk, hanem egy barokkos, vagy vintage stílusú tapétára, amely beborítja a szoba egyik falát, tetőtől talpig – de szigorúan csak az egyiket! Így sokkal tágasabbnak fog tűnni az a helyiség, persze fontos, hogy a másik három fal valamilyen visszafogott árnyalatban pompázzon.

Földszínek

A fehér helyett földszínekkel való festés, és azok okos kombinálása is a tér optikai tágulását eredményezheti, ráadásul egy ilyen módon berendezett szoba sokkal kellemesebb hatást nyújt. A kiegészítőkkel is lehet variálni, például ne zsúfoljuk tele a falat dekorációval, mert attól csak kisebbnek érezzük majd a helyiséget.

Borítókép forrása: Unsplash