Színek otthon 2021-ben

Az otthon kialakítása a település kiválasztásával, az elhelyezkedés figyelembe vételével kezdődik, a mérettel, a berendezéssel, a színek megválasztásával folytatódik.

Akárcsak a ruhaiparban, úgy a lakberendezésben is működik a színek varázsa és hatása. Ennek megfelelően változik is és minden évben újat választanak az év színének.

Aegean Teal

2021-ben ez az „Aegean Teal”. Festékgyártó cégek határozzák meg, hogy melyik szín legyen a következő évben középpontban. A Benjamin Moore & Co „Aegean Teal” árnyalata a természet harmóniáját teremti meg. A természet színeit használva a kék, a zöld és némi szürke is divatossá, kellemessé, természetessé teszi az otthonunkat.

A falon

A tale színekkel ráadásul játszani, kombinálni is lehet. A „tale” zöldeskék színe kiemeli a helyiség erényeit, de csak akkor, ha azt ügyesen használjuk. Nagyobb helyiségek esetében nem kötelező érvényű, hogy egységesen, minden falfelület ugyanazt a színt kapja. Ebben az esetben csak az egyik kapja meg a zöldeskéket. Sőt, ha csak a szoba falának alsó harmadára kerül „tale” szín és a felső rész kidomborodó falelemekkel folytatódik, akkor tovább emeljük otthonunk esztétikai hatását.

A bútorokon

Van, aki nem lecseréli, hanem felújítja. Egy régebbi bútordarab is az új stílusnak megfelelővé válhat. Ehhez elég, ha megkapja az éppen aktuális trendi színt. 2021-ben, ha már a bútorok újításában gondolkodunk, tegyük meg azt „tale” hangulatban. Igazi vintage hangulatot kelthet egy örökölt, régi bútor egészen új köntösében.

Lakástextília

Az „Aegean Teal” szín nemcsak a falakon mutat jó. Ha nem akarjuk az egész lakást újrafesteni a trendnek megfelelően, még mindig gondolkodhatunk a modernizációban úgy, hogy bútorcserével vagy lakástextíliák beszerzésével valósítjuk meg. Még csak a bútorokat sem kell lecserélni ahhoz, hogy 2021-es divathoz hangoljuk az otthonunkat. A „tale” színű díszpárna, takaró a kanapén üde színfoltja lehet a nappalinka, ugyanakkor egy hasonló színű kanapéval is elérhetjük ugyanezt a hatást. Ha nem akarjuk a szeretett bútort lecserélni, akkor azonban elegendő, ha egy zöldeskék színű huzatot varratunk rá. A függöny, a szőnyeg, tehát egy-egy zöldeskék darab is hihetetlen hatással lehet az otthonunkra.

Kép forrása: Pixabay.com

Forrás: https://www.otthonokesmegoldasok.hu/stilus/ez-2021-ben-az-ev-szine/

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Tippek az orchidea gondozásához