Barion Pixel Ruharendező gardrób – Coloré

Ruharendező gardrób

2020. 12. 30.

Egy nő számára a többféle cipő és a sokféle ruha sem garantálja azt, hogy a gardrób előtt állva úgy érezze, mindene megvan. Ezt leginkább vásárlással igyekszünk ellensúlyozni.

A ruha, cipő, kiegészítő vásárlása mondhatni, hogy női hóbort. A vásárlás pedig azzal jár, hogy egyre több darabot halmozunk fel magunk körül. A több ruha nagyobb helyet is foglal el, ezért minden nő álma egy hatalmas gardróbszekrény, vagy akár gardróbszoba. Amennyiben az álom megvalósulni látszik, akkor is érdemes átgondolni a gardróbot. Mi az, amit fel szeretnénk akasztani, vállfán szeretnénk tartani, mi az, ami fiókba és mi az, ami polcra fog kerülni?

ruharendező gardrób kialakítása
Forrás: pixabay.com

Szoba helyett gardrób

Ha nincs arra lehetőségünk, hogy egy szobát gardróbbá alakítsunk át, akkor szekrényben kell gondolkodnunk. Jóval kisebb tárolásra alkalmas helyet jelent, de egy mennyezettől a padlóig tartó, a szoba egyik falától a másikig nyúló beépített szekrényt jelent, akkor bizony már megnövekszik a ruhák, cipők, táskák és kiegészítők elrejtésére.

A beépített szekrénnyel nemcsak a ruhákat lehet igényesen elpakolni, azonban a rendelkezésre álló hellyel is a leghatékonyabban lehet bánni. A szekrény megtervezésekor arra is ügyeljünk, hogy a fiókos tárolást úgy valósítsuk meg, hogy amikor a fiókokat kihúzzuk, akkor azokba bele is lássunk. Vagyis ne legyen túl magas, mert így nem lesz rálátásunk arra, hogy melyikben mi van. A fiókok méretére is figyelmet kell szánni. A túl kicsik ugyanis kihasználhatatlanná válnak.

A polcok is megfelelő tárolási helyet jelentenek, azonban, ha azok között túl nagy a távolság, úgy az egymásra pakolt ruhadarabok úgy fognak eldőlni és csak bosszúságot fognak okozni.

Ugyanúgy ügyelni szükséges az akasztósra is. Körülbelül 180 centi magasan helyezzük el azokat, hogy a leghosszabb ruhadarabok is kényelmesen elférjenek a szekrényben, ne gyűrődjenek.

Arra is ügyelni kell, hogy az éves ruhaállományt rejtenie kell a szekrénynek. Az évszaknak megfelelő öltözködés azt jelenti, hogy a használaton kívüli ruhák a szekrény rejtettebb zugába kerülnek, de attól még helyre van szükségük. Az éppen nem viselt darabokat csoportosítsuk egybe és úgy tároljuk azokat.

A kisebb darabok, kiegészítők belekerülhetnek kisebb dobozokba, amelyek külön-külön, kimozdítva is jól mutatnak, ugyanakkor egyben tartja a hasonló típusú darabokat. A gardróbszekrény elrejti az otthonunkban a ruhákat, azonban érdemes abban rendet tartani, hogy tudjuk, mi hol van.