Otthonunk illata dekorációnak álcázva

Az otthonunk illata éppen annyira lelkünk tükre, mint lakásunk bármely más dekorációja. Akkor miért éppen ez maradjon láthatatlan? Inkább öltsünk neki testet egy formás váza és néhány szál díszfű segítségével, hogy ezentúl ne csak az orrunk, hanem a szemünk is örömét lelje benne!

Amire szükséged lesz:

  • egy mutatós, keskeny nyakú üveg vagy kerámia váza
  • néhány szál gally vagy fás szárú növény
  • semleges illatú olaj
  • alkohol
  • pár csepp organikus illóolaj

A hordozó olajat öntsd az üvegcse kétharmadáig, majd – a jobb felszívódásért – adj hozzá 2 kanál alkoholt. Ehhez a keverékhez csepegtess kedvenc illóolajodból 20-30 cseppet, jól rázd össze, végezetül helyezd bele a kis gallyakat és el is készült a szemet, orrot gyönyörködtető diffúzorod.

Forrás: Unsplash.com

Így szabályozd az aroma erősségét

Amennyiben intenzívebb illatfelhőre vágysz tedd meleg helyre illatozó dekorációdat, vagy bátran adj a keverékhez további illóolajat, amíg el nem éred a kívánt hatást. De ha véletlenül meglódult az illóolaj a kezedben, akkor sem kell kétségbeesni: egyszerűen vegyél ki az üvegből néhány ágat és az illat máris mérséklődik.

Melyik szobába milyen illat illik?

Míg a dolgozószobánkban egy erősebb, virágos illat hat serkentőleg a munkánkra, addig a hálószobánkban a narancsvirág vagy a levendula bódít majd álomba minket, vagy tüzel fel egy buja éjszakára a csábító pézsma, tömjén vagy vanília. A fürdőszobába a kubeba citrusos frissessége lesz segítségünkre az ellazulásban, míg a nappali atmoszférájához egy lágy, virágos illat a tökéletes választás.

Kiemelt kép: Unsplash.com

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

A sport a mindened? Még betegen is? Kiderül, hogy lehet-e!