Barion Pixel Mire figyelj home office kialakításakor? (X) – Coloré

Mire figyelj home office kialakításakor? (X)

2023. 11. 22.

A home office elterjedésével rengetegen élnek az otthoni munka lehetőségével. Ezen megoldás nagyobb szabadságot, jobb időkihasználást és produktívabb munkavégzést eredményez. Mindehhez az egyetlen feladat a megfelelő home office kialakítása. Ebben a cikkben összeszedtük, hogy milyen szempontokra kell majd odafigyelned home office kialakításakor.

Home office berendezésén gondolkodsz?

A home office berendezése nem nehéz feladat, fontos azonban néhány szempontot szem előtt tartani. Ilyen tényező többet között a megfelelő bútorok beszerzése, az ideális tárolás és helykihasználás, valamint természetesen az erre szánt költségkeret is. A költségkeret meghatározása sokak számára tud problémát okozni. Az irodai bútorok ára kapcsán könnyedén tájékozódhatsz a https://www.liftor.hu/irodai-szek/ oldalon.

Ergonomikus bútorok

Természetesen az irodai bútorok beszerzésekor az irodai asztalokra és székekre gondolunk. Érdemes ergonomikus kialakítást választani, hiszen ezek személyre szabhatóak, kényelmesek, valamint csökkentik az ülőmunka káros egészségügyi hatásait. Az állítható magasságú asztalok a tökéletes személyre szabhatóság mellett a munkavégzés során az ülést és állást is lehetővé teszik. Ez különösen ideális, hiszen a nyolc óra ülés semmiképpen sem tesz jót. Amennyiben tehát könnyedén tudod állítani asztalod magasságát, hosszabb-rövidebb időszakokra állva is dolgozhatsz.

Az ergonomikus székek szintén személyre szabható használatot biztosítanak. Mind a szék magassága, a háttámla dőlésszöge, valamint a karfa több irányba történő állíthatósága a kényelmes és egyedi igényekhez igazodó használatot hivatott elősegíteni. A különböző típusok megismeréséhez bátran nézd meg ezt az oldalt!

Egyéb szempontok

Az ergonomikus bútorok beszerzése mellett a megfelelő munkavégzési körülményekre kell még hangsúlyt fektetned. Ide tartozik többek között a megfelelő fényviszonyok és szellőzés biztosítása. Emellett a munkavégzéshez használt eszközök és dokumentumok tárolása is fontos. A praktikus tárolás és megfelelő rendszer a tökéletes helykihasználást is lehetővé teszi majd.

A borítókép forrása: Jelena – stock.adobe.com