Konyhánk dísze: az épített páraelszívó

"Plaster hood" vagy "range hood" néven érdemes kutatásba kezdeni a világhálón, hogy megannyi inspiráló megoldás közül megtaláljuk azt az egy épített páraelszívót, amely ezentúl a mi konyhánkban teszi fel az i-re a pontot.

A beépített páraelszívókban az a nagyszerű, hogy egyszerre válik láthatatlanná maga a készülék, miközben szemet vonzó dísze lesz a konyhánknak a fal síkjából kiemelkedő épített kürtő. Kimondottan ilyen egyedi igények megvalósításához a kürtőbe építhető készülékek között válogathatunk, de ezen belül is széles választék kínálkozik: egy, illetve kétmotoros modellek is kaphatók, illetve a hagyományos elszívókhoz hasonlóan üzemeltethetőek belső keringetéssel vagy kivezetéssel egyaránt.

Hogyan készül?

Először is dűlőre kell jutnunk a kürtő formájával kapcsolatban – ami nem is olyan egyszerű, mert a legegyszerűbb téglatest megjelenéstől a lágyan ívelt formavilágig mind egytől egyig lehengerlő látványt nyújt. De ha ezen túljutunk, már csak egy jó asztalosra lesz szükségünk, aki elkészíti a kiválasztott forma fa szerkezetét, majd erre mehet a borítás, többnyire gipszkartonból.

Forrás: @bynumhomes
Forrás: @bayswaterinteriors

Egyszerűen nagyszerű

A fehér falból kidomborodó, ugyancsak fehér építmény a legelterjedtebb megoldás. Persze ha szeretnénk kicsit extrázni, választhatunk az elszívónak egy elütő színt, vagy felhúzhatunk mögé egy színes, mintás csempe falat.

Fával borítva

Izgalmas rusztikus, farmház hangulatot kölcsönöz majd konyhánknak egy fával borított elszívó még a legklasszikusabb, fehér konyhabútorral párosítva is.

Forrás: @westcoastviewpoint
Borítókép forrása: unsplash.com

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Lehullt a lepel Jennifer Aniston szépségápolási titkairól