Barion Pixel Kéne egy kis ihlet? Akkor dekoráld az otthonod motiváló tárgyakkal! – Coloré

Kéne egy kis ihlet? Akkor dekoráld az otthonod motiváló tárgyakkal!

2021. 09. 30.

Az otthonunk motiváló dekorációi – akárcsak a legjobb barátnőink -, képesek beszélni hozzánk. Biztatnak, ha kételkedünk magunkban, felkanalaznak a padlóról egy jó viccel, vagy éppen óvva intenek minket, mikor már a második tábla csokit habzsolnánk… De hogyan csinálják?

Mit üzen az üzenőtábla?

Lépjünk túl a fehér papíron, fekete felirattal megjelenő „dreams come true” jellegű kliséken, és keressünk egy eredeti gondolatot magunkban, ami ösztönöz vagy éppen megmosolyogtat. És ha ezzel megvagyunk, akkor már csak egy üzenőtáblára lesz szükségünk. Letter board néven millió inspirációt találunk, köztük az üzeneteket a táblába tűzdelhető megoldást. Ennek egyedüli hátránya, hogy a betűkészlet véges, és aligha találunk köztük magyar ékezetes betűket. Ezért egy szuper kreatív megoldás, ha mi magunk nyomtatunk tetszőleges stílusú és méretű betűkészletet, majd néhány dekorcsipesz segítségével egy kifeszített madzagra erősítjük őket.

Lakberendezes Motivalo Dekoracio 4
Képek forrása: Instagram/@amillionlittlepages @loaura_r

Kik szeretnénk lenni? A kollázsunk megmutatja!

Ha belenézhetnénk a jövendőmondó üveggömbbe, mit szeretnénk ott látni? Hogy végre kitanuljuk álmaink szakmáját? Hogy újra beleférünk a kedvenc fürdőruhánkba? Ehhez azonban nem is kell varázslat – csak szedjük össze minden célunkat, álmunkat, vágyunkat, és keressünk inspiráló képeket, feliratok a világhálón. Ezek legyenek igazán szép, jó minőségű képek, melyek hangulatban és színvilágban is passzolnak egymáshoz, és nem utolsósorban az otthonunk stílusához. Majd nyomtassuk ki őket, és készítsünk belőlük kollázst, hogy ezentúl mindig a szemünk előtt legyen a víziónk önmagunkról.

Lakberendezes Motivalo Dekoracio 2
Kép forrása: Pinterest/Dream Green DIY

Kerüljünk egyensúlyba!

Itt az ideje más szemmel nézni az egyébként gyerekeknek szánt Keljfeljancsira. Tekintsünk most rá úgy, akár egy bölcs, és egyben humoros dekorációs tárgyra, amely azt üzeni nekünk, hogy bármilyen helyzetből képesek vagyunk talpra állni. Aki bírja a retró dolgokat, az kezdjen lázas kutatásba és vadásszon egy példányt magának. Viszont ha mi inkább az elegancia és a design hívei vagyunk, akkor a világhírű magyar találmány, a Gömböc lehet ezentúl lelki tanítónk.

Lakberendezes Motivalo Dekoracio 3
Kép forrása: Instagram/@gomboc_shop

„A Gömböc segít a mindennapi inspirációban és mindig emlékeztet, hogy csak idő kérdése, és mindenki képes talpra állni, újra megtalálni az egyensúlyt, bármilyen élethelyzettel is nézzen szembe.”gomboc-shop.com

Borítókép forrása: Shutterstock/PuzzlePix