Barion Pixel Karácsonyi dekoráció kint és bent – Minden otthonban jól mutat (x) – Coloré

Karácsonyi dekoráció kint és bent – Minden otthonban jól mutat (x)

2023. 12. 20.

A karácsonyi dekoráció megjelenése az ünnep közeledtének első jele. Nem kell advent negyedik vasárnapjáig várnunk azzal, hogy feldíszítsük az otthonunkat, a mömax termékei között már elérhető minden karácsonyi kiegészítő.

A karácsonyi dekoráció sokféle lehet: hatalmas világító tárgyaktól kezdve a hangulatos illatgyertyákon át a mikulássapkákig sok minden elővarázsolhatja a szívünkből az ünnepvárást. A karácsonyi hangulat azonban korántsem jön magától: tenni kell érte, ha máshogy nem megy, úgy, hogy feldíszítjük az otthonunkat, miáltal óhatatlanul körbevesz bennünket a karácsony.

45360252 M025
Forrás: mömax

Karácsonyi dekoráció a lakás minden pontjára

A városban november közepén már jelen van a karácsony: fények, díszek és adventi vásárok sora vár bennünket. Ezeket látva furcsa érzés hazamenni a feldíszítetlen lakásba, ami bár az otthonunk, ilyenkor, decemberben megérdemli, hogy különleges pompába öltöztessük. A mömax termékei között, pedig minden stílusú otthonhoz találunk olyan terméket, ami a környezetbe illeszkedve meghitt hangulatot biztosít.

Az ablakba

Ha kellemesen széles belső ablakpárkánnyal rendelkezünk, bűn hagyni üresen állni! Ha virágok foglalják a helyet, számos apróságot elrejthetünk a cserepek közé, ha pedig különböző csecsebecsék pihennek a párkányon, a karácsonyi időszakra érdemes félretenni őket, hogy helyet kapjanak a piros és arany színben úszó karácsonyi dekorációk. A klasszikus diótörő figurák remekül mutatnak az ablakban, és dekoratív mivoltukon túl a jó szerencse szimbólumai is! A Németországból származó diótörők akkor lettek világszerte népszerűek, amikor a világháború alatt az országban szolgáló katonák ilyen figurákat küldtek haza szeretteiknek karácsony alkalmából. A szép történetű diótörők mellett kiválóan mutat egy, a kilencvenes éveket idéző adventi gyertyatartó is.

Ha a függöny nem ér teljesen le a párkányig vagy egyáltalán nincs függönyünk, egy igényes adventi mécsestartó is szépen mutat, és használata is biztonságos, így nem kell aggódnunk amiatt, hogy a gyertya lángja belekapna a szövetbe. Amennyiben már jó előre elkészítjük a karácsonyi mézeskalácsot, egy csodás, karácsonyi tárolódobozban várhatják a sorukat, és puhulhatnak meg az ünnepre. Ez is helyet kaphat az ablakban, de vigyázva, nehogy kis kezek rájárjanak, és ne maradjon belőle az ünnepre! Ha a Mikulást várjuk süteménnyel és meleg tejjel, csodás téli bögrékkel is készülhetünk a tiszteletére.

Nevtelen
Forrás: Mömax

Az ajtóra

Az ajtó számos lehetőséget ad a díszítésre legyen kül- vagy beltéri! A bejárati ajtó előtt is jól mutat a dekoráció, így egy, a gyerekkort idéző havas szánkó, amin csodásan fest pár becsomagolt doboz vagy épp egy kellemes, finom meleget adó lámpás. Ugyancsak a bejárati ajtón nagyon jól néz ki egy gömbökből összerakott koszorú, a lakásban pedig egy-egy visszafogottabb függődísz emlékeztethet bennünket az ünnep közeledtére.

Nemcsak maguk az ajtók kaphatnak díszítést, hanem a keretük is: egy fenyőgirlanddal és némi világítással igazán hangulatossá tehetjük a szobákba való belépést, de ha az otthonunkban van lépcső, a korlátra feltekerve pompás látványt nyújthat!

A fára

Természetesen az ünnep nem teljes karácsonyfa nélkül. Ha műfenyőre váltanánk, akkor is számos lehetőségünk van, s ma már akár világítással együtt is hozzájuthatunk, így egy esetleges költözés után nem kell amiatt aggódnunk, hogy hirtelen fényeket is szerezzünk a megvásárolt fához. Ha a hagyományos, élő fa mellett döntünk, akkor is megeshet, hogy nem találjuk hozzá a talpat, ám szerencsére ma már ehhez is könnyen hozzájuthatunk. Ha szakítunk a hagyományokkal, és december 24. előtt felállítjuk a karácsonyfát, a karácsonyfatalp-takaróval nemcsak arról gondoskodunk, hogy elrejtsük a fa alatt éktelenkedő talpat, hanem arról is, hogy a lehulló tűlevelek nagy részétől könnyebben megszabadulhassunk, miután lebontottuk a fát.

Amennyiben új díszeket keresünk a régiek helyett vagy mellett, de ragaszkodunk a hagyományokhoz, csodás piros díszek között válogathatunk, viszont ha valami szokatlant szeretnénk, arra is van módunk ezeknek a bájos, édességeket formázó díszeknek köszönhetően.

Bár a díszítés meglehetősen fáradságos munka, érdemes nekiállni, mert az ünnep elsősorban otthon kezdődik.