Itt a segítség, hogy kiigazodhass a legnépszerűbb szőnyegtrendeken!

A textíliák, kiváltképp az otthonunk hűvös talaját beborító szőnyegek, melegséget csempésznek lakásunk falai közé. Előbb azonban nem árt felvérteznünk magunkat némi tudással, hogy biztos a legmegfelelőbb szőnyegre essen a választásunk.

Ezeket a szempontokat vegyük figyelembe szőnyegválasztásnál!

Ahhoz, hogy végül megelégedetten jussunk ki a szőnyegvásárlás végtelennek tűnő labirintusából, három alapvető dolgot érdemes szem előtt tartanunk. Hatalmas a szórás a szőnyegek árában és minőségében, mely függ a felhasznált anyagtól, illetve a kivitelezés technikájától, így a biztonságos szőnyegvásárlás előtt érdemes ezekről kicsit tájékozódnunk. Az sem mindegy, hogy otthonunk mely helyiségébe szánjuk a pihe-puha textíliát, hiszen más-más funkciónak kell eleget tennie a konyhában, a nappaliban, vagy a hálószobában. És ha mindezzel megvagyunk, már „csak” a szőnyeg stílusának kiválasztása vár ránk.

Skandináv otthonok kedvenc szőnyegei

A vágyálmainkban szereplő makulátlan és légies skandináv otthon nem lehet teljes egy melegséget ontó szőnyeg nélkül. A természetközeli stílusirányzathoz olyan anyagok dukálnak, mint a gyapjú vagy egyéb naturális szálak. Mindez megnyugtató, semleges árnyalatokkal kombinálva a nyugalom szigetévé varázsolja lakásunkat.

Lakberendezes Szonyeg Trendek 1
Kép forrása: Instagram/@carpetvista

A geometria bűvöletében

Ahol egy pimasz, geometrikus mintázatú szőnyeg megjelenik, ott minden bizonnyal a rajongás tárgyává válik. Élénk színei és karakteres vonalai minden figyelmet maguknak követelnek, ezért egy minimalista stílusban berendezett otthonban tudja igazán kifejteni hatását.

Lakberendezes Szonyeg Trendek 2
Kép forrása: Instagram/@rugvista

És hogy mit érdemes még tudnunk a legnépszerűbb szőnyegtrendekről, arról bővebben az eletforma.hu cikkében olvashatsz.

Borítókép forrása: Instagram/@rugvista

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

100 km/h-t meghaladó széllökésekre készülhetünk