Barion Pixel Egyre fontosabb lesz a gazdaságos hűtés (X) – Coloré

Egyre fontosabb lesz a gazdaságos hűtés (X)

2023. 12. 26.

Az emberi civilizáció régi vágya, hogy a levegő hőmérsékletét és páratartalmát zárt terekben szabályozni tudja. Ennek első ipari megoldásai a ventilátorok megjelenésével indultak el a 19. század végén, majd a 20-as években az USA-ban megjelentek az első igazi klímarendszerek is. E területen a fejlődés azóta is töretlen.

Milyen szempontok szerint tervezhetőek a hűtési rendszerek?

A Zimankó Kft szakemberei tudják, hogy nincs két egyforma hűtéstechnikai beruházás. Legyen szó hűtőházakról, hűtőkamrákról, vagy családi házba telepített klímarendszerről, minden az egyedi tervezéssel kezdődik.

Az ügyféligények felmérése után az alábbi szempontok alapján kerül a rendszer megtervezésre. Elsősorban fontos a gazdaságos, energiakímélő üzemeltetés biztosítása. Ennek érdekében a korszerű vezérlés kialakítása elsődleges fontosságú. A vezérlésnek biztosítania kell az állandó, egyenletes hőmérsékletet, a beállított páratartalmat, a távoli vezérlés lehetőségét és a különböző fűtési és hűtési rendszerek összehangolását.

A vezérlés technológiai fejlődése

Az energiaárak emelkedése miatt a klímatechnológiában előtérbe helyeződött a gazdaságossági szempont, és az egyre fejlődő társadalmi elvárások miatt a komfort és a dizájn is. A termékfejlesztések során nagy hangsúlyt kaptak azok a célok, melyek a gazdaságosabb üzemeltetést és a távolról történő vezérlést is biztosítják.

Az új inverterekkel egy olyan fokozatmentes teljesítményszabályozó elektronika jelent meg a piacon, amivel a berendezésünk képes arra, hogy 25, 50 vagy akár 100%-on üzemeljen. A hozzátartozó szoftver segítségével szabályozhatóvá válik az energiafogyasztás, a fokozatos indítás és leállás és a befújt hőmérséklet.

Mire figyeljünk vásárlás előtt?

Akár az ipari felhasználás területén dolgozunk, akár az otthonunkban szeretnénk hűtőrendszert kialakítani, mindenképpen konzultáljunk szakemberrel. A piacon nagyon különböző minőségű és árfekvésű rendszerek és termékek vannak forgalomban. Az alapos igényfelméréssel és a pontos tervezéssel már a beruházás indulásakor jelentős összegeket takaríthatunk meg.

Vásárlás előtt mindig érdeklődjön a referenciákról, vagy nézzen meg egy beépített készüléket és értékelje a fenti szempontok alapján, mielőtt annak megvételéről döntést hoz! A telepítéssel szintén ellenőrizhető referenciákkal rendelkező, és megfelelő szakembergárdával bíró vállalkozást bízzon meg, akik a gyártói garancián túl felelősséget vállalnak a telepítésből eredő esetleges hibák javítására is. Az sem mellékes szempont, ha a későbbi üzemeltetési és karbantartási feladatok elvégzését is fel tudják vállalni.

A megfelelően kialakított hűtési rendszer a gazdaságos működésével hosszú évekig kiszolgálja Önt, minimális üzemeltetési és karbantartási költségek mellett.