Ebből elég! – ha kiborít a házfelújítás, ez a 2 film neked szól

Egy felújítandó ingatlan megvásárlásakor naivan arról ábrándozunk, milyen szépen fog mutatni a kertben nyíló virág a kedvenc vázánkban és ekkor még nem is sejtjük, hogy sírógörcsökkel és dührohamokkal tarkított hosszú, nagyon hosszú út vezet odáig. Azonban ez a két film a reményteli bizonyítéka annak, hogy ránk is vár happy end.

A pénznyelő

Az első ránézésre kész főnyereménynek tűnő ingatlan a felújítás során lassan felfedi valódi arcát, próbára téve a szerelmes gerlepár tűrőképességét, mi több, a párkapcsolatukat is. A kissé nonszensz szituációk és kisarkított jelenetek ellenére (vagy éppen azért) egy végtelenül szerethető film kerekedik a zseniális Tom Hanks főszerepével, ami megváltást hozhat az éppen házfelújítástól őszülő néző életébe. Mert a nagy röhögések közben rájövünk: lehetne rosszabb is.

Napsütötte Toszkána

Egy 300 éves ingatlan az időtlen toszkán dombvidéken, az égig nyúló ciprusok társaságában mindannyiunk legromantikusabb vágyálma. De Frances egy hirtelen ötlettől vezérelve fejest is ugrik az ismeretlenbe és friss válásától megviselten, immár egyedülálló nőként vág bele a ház tatarozásába, melyben csupán néhány remegő kezű, képzetlen munkás van a segítségére – töretlen lelkesedéssel és odaadással. Ez a kimondottan csajos film egy üveg pohár bor és valami brutál csokis desszert társaságában még a legkilátástalanabbnak tűnő helyzetben is képes elhitetni velünk, hogy mindenből van kiút.

Kiemelt kép: unsplash.com

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Muse, Sum 41 és The Killers – világsztárok a VOLT Fesztivál első fellépői között