Csak álom a kandalló? Ne hidd azt!

A vagyonokat érő, tágas és luxusotthonok kiváltsága a kandalló? Lehet, hogy eddig így volt, de ez már változott.

Lehet, hogy nem a legkedveltebb évszakaink közé tartozik az ősz vagy a tél, de az biztos, hogy ha megteremtjük a kellő hangulatot, akkor a hideg időszak is könnyebben átvészelhető. Nemcsak arra gondolunk, hogy ilyenkor már megkezdtük az otthonunk fűtését, hanem a hangulatunk számára is kedvezhetünk.

A kinti hideg után a lakás kellemes melege már jó érzéssel tölt el. Az őszi, téli dekorációk is melengethetik a szívünket, és szerencsére sok eszköz áll rendelkezésünkre, hogy ezt megvalósítsuk. Szíved mélyén te egy kandallóval éreznéd igazán hangulatosnak a telet?

Magad elé képzelsz egy meghitt családi jelenetet, ahogyan a fával megrakott és meleget ontó kandalló előtt ültök? Kortyoljátok a forrócsokit, vagy a forralt bort, halk zene szól, kellemes estének néztek elébe? Persze, ez egy szép álomnak tűnik, de a panellakások, tömblakások mégsem a legideálisabbak erre. A fa égetése, az azzal járó füst és hamu miatt egyszerűen kivitelezhetetlennek gondolod? Sőt, maga a kandalló, mint fűtési megoldás kivitelezését sem látod reálisnak?

Elektromos kandalló
Kép forrása: Shutterstock/Puzzlepix

Lakásban elektromos!

Általában a nagy luxusotthonok tágas nappalijába képzelünk el kandallót. Pedig ma már a legegyszerűbben telepíthető, kéményt sem igénylő megoldás az elektromos kandalló. A könnyű telepíthetőség mellett az is hatalmas előny, hogy az modern és klasszikus környezetbe ugyanúgy beépíthető. Nemcsak meleget adó berendezés, hanem az otthon esztétikai középpontja is lehet.

A kandallóból áradó meleg nemcsak a lakást, de a lelket is feltölti, ugyanakkor biztonságérzetet ad és harmóniát teremt az otthonunkban. Az elektromos változattal mindez pedig már tömblakásban is könnyen kivitelezhető. Nos, ha az előnyökkel szeretnénk bárkit is meggyőzni egy elektromos kandalló beszerzése mellett, akkor ezeket mondanánk:

  • Egyszerűen telepíthető,
  • esztétikus megjelenés bármelyik otthonban,
  • megfelelő energiafogyasztás,
  • nincs szükség kéményre, így engedélyeztetésre sem,
  • jó hatásfok mindez rövid idő alatt,
  • nem kell tüzelőanyagot beszerezni és tárolni,
  • környezetbarát (mert nem keletkezik füst),
  • könnyű használat.

Ha most felkaptad a fejed, hogy ilyen létezik és akár társasházba, tömblakásba is beépíthető kandallóról van szó, akkor bizonyára még jobban fog tetszeni, ami most következik: távirányító segítségével szabályozható a hőfok, valamint a lánghatás is. Állíthatod úgy, mintha a fa már csak parázslana, vagyis pislákol a tűz, ugyanakkor a lángnyelvek lobogásában is elmerülhetnek a gondolataid.

Elektromos kandalló
Kép forrása: Shutterstock/Puzzlepix

Egy másik lehetséges kandallómegoldást a biokandalló jelenthet, amely hasonló előnyöket kínál, mint az elektromos változat.

Ahogyan az elektromos kandalló, úgy a bio is dizájn eleme lehet a lakásnak, és bármilyen környezetbe beilleszthető, mert sokféle színváltozata megtalálható.

Borítókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Hűtsd le magad egy vegán kapros töklevessel!