Barion Pixel A home office lehet stílusos: tedd kényelmesebbé házi irodádat – Coloré

A home office lehet stílusos: tedd kényelmesebbé házi irodádat

2021. 03. 02.

Üld végig a munkanapot kellemesebb home office környezetben!

stílusos home office

A home office időszaka már a második évbe lépett. Valószínűleg már kényelmessé tetted a munkaállomásodat, mivel nem mindegy, milyen székben ülsz a nap 8-10 órájában, pláne, hogy az otthoni munkavégzés a legtöbbeknél egész nap tart, és teljesen összeolvadt a munkaidő a munka utáni idővel.

Ahogy a kényelem, úgy a megjelenés is igencsak fontos, és attól, hogy melegítőben vagy leggingsben vagy még a Zoom-hívások alatt is, nem kell, hogy a home office sarkod is megúszós legyen. Ha jobb a környezet, jobban megy a munka. Adunk néhány minimalista ötletet, hogy stílusos és szerethető dolgozószobád vagy dolgozósarkod legyen!

Két alapszín kötelező

Ahhoz, hogy rendezett és ízléses legyen a munkaállomásod, először válassz két színt, amit szívesen nézel nap mint nap. Ezek a színek passzoljanak össze, vagy egészítsék ki egymást. Lehet ez fehér és barna, menta és pasztellpink, fekete és fehér, vagy épp bézs és arany, a lényeg, hogy a szemednek kellemes legyen, és keltsen rendezett hatást. Ha nem keveredik túl sok szín, forma és textúra az asztalod körül, nem csak a szemed, de a figyelmed is megköszöni, rendszerezettebb lesz az egésznek az összhatása.

Rend a lelke mindennek

A rendszerező mappák, binderek, és tolltartók ideje nagyon is elérkezett. A szanaszét hagyott, kusza cuccok halmazát reggelente megpillantva lehet, hogy nem is lesz kedved átvánszorogni a kanapéról, sőt, fárasztó is az agyadnak a hatalmas rendetlenséget nézni. Pakolj össze, találd meg mindennek a helyét, tartsd funkciójuk szerint a tárgyakat, semmi se legyen túlzottan szem előtt, és próbáld az alap színeket a rendszerezők terén is tartani, maximum egy-két kiegészítő árnyalatot vess be melléjük.

Dekor nélkül nincs is home office

Az irodai asztalodra is helyeztél képeket, ne legyen ez máshogy az otthoni asztalodnál sem, de otthon a cuki fotókat felválthatják szép képek, grafikák vagy akár motiváló festmények vagy idézetek is. Figyelj a színekre, hogy passzoljanak! A növények mellé helyezz el egy apró szobrot, maximum egy-egy kis tárolót, hogy ne legyen túlpakolva semmi, maradj az ízléses határokon belül.

Minél több a fiók, annál jobb

Ha a dolgozószobád a nappaliban lett kialakítva, valószínűleg a szabadidődben nem szereted szem előtt hagyni a munka cuccokat. Ha még fél szemmel sem akarsz ránézni a laptopodra, a dokumentumaidra, a füzetedre vagy a céges telefonodra, miközben nagyban netflixezel, pakolj be minden ilyesmit a fiókba – épp ezért legyen minél több mindent elnyelő fiókod a bútorokon.

Illatosíts!

Szerezz be egy olyan pálcikás illatosítót, aminek nem csak az illata, de az megjelenése is jó, és helyezd egy olyan polcra, ahonnan sokszor érezheted a kellemes illatát, így máris kevésbé érzed nyomasztónak a helyet, és egy kellemes illathoz társul a hosszú munkanap. Az üveg dekorként, az illat hangulatjavítóként szolgál.

Igyekezz egy világos helyet kialakítani!

Napkeltétől napnyugtáig a billentyűzetet vered és az egeret kattintgatod? Nos, akkor a legjobb lesz, ha egy olyan sarokban telepszel le, ahol minél több napfény ér, így a kedved is jobb lesz, és a lakás leghangulatosabb részén töltöd a napodat.

Borítókép forrása: Unsplash