Barion Pixel 4 gyönyörű téglafal otthonra – te melyiket választanád? – Coloré

4 gyönyörű téglafal otthonra – te melyiket választanád?

2021. 10. 15.

Egy plusz textúrát és régies, rusztikus bájt kölcsönöznek otthonunknak – ez minden, amiben megegyeznek a különböző stílusú és hangulatú téglafalak. Most összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat, hogy kiválaszthasd otthonod számára a kedvencedet!

Az igazán szép téglafal titka

Oltári mázli, ha a házfelújítás során a vakolatot leverve egy patinás téglafal tárul a szemünk elé – ezzel nincs is más teendőnk, minthogy kicsit megtisztogassuk, és eszeveszetten örüljünk neki. Aki nem ilyen szerencsés, vagy egy új építésű ház egyik falának álmodott téglaburkolatot, annak viszont szeletelt téglára lesz szüksége. Egy megkapó, rusztikus téglafal elkészítéséhez az első számú aranyszabály, hogy a téglák külső, rücskös, kopott részét használjuk fel hozzá. És mivel ez a tégla értékes része, drágább lesz, mint a sima felületű belső szeletek – de látványban sem lehet összehasonlítani őket!

Lakberendezes Teglafal Fajtak Festes 4
Forrás: instagram/@brickwall.ro

Játék a fugával

Kortól, származási helytől, előállítástól függően találhatunk sárgákban és narancsokban úszó, az őszi lombkorona színét megidéző téglát, vagy a piros és bordó meleg, mély árnyalataiban játszó példányokat. De a számunkra tökélete színárnyalat meglelése után még nem dőlhetünk hátra elégedetten dolgunk végeztével: vár ránk a fuga színének kérdésköre. Merthogy a kimondottan téglákhoz használt rusztikus, szemcsés kőfugázóból sem csak a klasszikus szürke létezik. Ott van mindjárt a fehér fuga, mely nemcsak rajzosabbá teszi elkészült téglafalunkat, hanem sokkal légiesebbé és lágyabbá is.

Lakberendezes Teglafal Fajtak Festes 2
Forrás: instagram/@andrea_groot

Antikolásra fel!

Ha bejön nekünk a téglafal régies bája, viszont nem kérünk a pirosak és narancsok üvöltéséből, akkor itt az idő ecsetet ragadni! Borítsuk be téglafalunkat egy fátyolos, fehér árnyalattal, mely alól éppen csak kikacsintanak a tégla jellegzetes, földes színei. A fehérítést – körülbelül fele-fele arányban – vízzel hígított mészfestékkel végezzük el. Majd miután megszáradt, egy dörzsi szivacs segítségével imitt-amott még kopottabbá varázsolhatjuk.

Lakberendezes Teglafal Fajtak Festes 3
Forrás: instagram/@madeleineshouse72

Színes tégla? Miért ne!

Egyáltalán ne sajnáljuk a téglát, ha éppen vadulni támad kedvünk! Nemcsak hófehérre, de a szivárvány bármely színére lefesthetjük téglafalunkat – akár feketére is. Izgalmas textúrát ad majd falunknak, amint az egyenetlen téglákon megtörik a fény.

Lakberendezes Teglafal Fajtak Festes 1
Forrás: instagram/@msmary_style

Borítókép forrása: Shutterstock/PuzzlePix