Barion Pixel Andy kutya karácsonya – Coloré

Andy kutya karácsonya

2023. 12. 10.

Minden kutya megérdemli, hogy őt is meglátogassa a Mikulás, és természetesen a karácsonyfa alatt is várja egy kis meglepetés. A mi kis Andynk már láthatóan nagyon izgatott.

Andy kutya idén az ötödik karácsonyát tölti velünk. Természetesen az adventi készülődésből is kiveszi a részét és meg van a véleménye a dekorációról is. Ma például úgy döntött, hogy egy ezüst színű tobozzal kevesebb is elég lesz a dohányzó asztalra, így a reggeli hóban fürdő séta után elrejtett egyet a játékai között. Úgy, ahogy minden évben – már december elején – most is együtt díszítettük a fát, ő kiszedte a gömböket a dobozból én meg miután kiszedtem az ágy alól feltettem őket a fára.

A gömbök és egyéb csillogó díszek eltüntetésében, ágy alá gurításában, megevésében netalán szétrágásában már segítsége is volt. A hét hónapos kisfiúnk elég lelkesen utánozta a szőrős nagytesót, a végén az apró kezekről, szájacskáról és a fehér mancsokról egyszerre moshattam le az aranyszínű csillámport.

Andy kutya
A kép illusztráció. / forrás: Getty Images

Idén a Télapónak is nagyobb zsákkal kellett jönnie hozzánk, mint eddig valaha. Gyerekesben kezdő ám kutyásban már igazán gyakorlott szülőként tudtuk, hogy ezen a napon mindenképpen bővül a repertoár valami tejesen felesleges sokadik csipogó játékkal. Andynek a nagy adag jutalomfalat mellett egy manó alakú labdát is hozott a Mikulás, ami természetesen addig érdekelte, amíg oda nem adtam a bébinek az óriás plüss zsiráfot. Látom rajtuk, hogy azóta is megy a matek, hogy hogyan kellene kicsit megnyalogatni a másik ajándékát.

Andy kutya
A kép illusztráció./ forrás: Getty Images

Éppen ezért, a karácsonyi angyal már valami sokkal hasznosabbat fog hozni mindkettőjüknek. Ahogy azt már korábban említettem Andy kutya egy ágyat fog találni a karácsonyfa alatt. Nem is akármilyet, egy igazi kutya sátrat, de addig is örök albérlője a kinőtt babafészeknek, amit kénytelen voltam nekiadni, mivel állandóan belefeküdt. Bár, tegnap este a gardróbban találtam rá egy pokrócon fekve, miután húsz percig kerestem a sötét lakásban és aggódva rohangáltam, hogy „Úristen hol a kutya?” Aztán hajnalban úgy gondolta, hogy egy kisebb háború zajával mégis csak előmászik, ezért aztán bízom benne a karácsonyi kutyaágy nagy sikert arat majd.

Ami a karácsonyi menüt illeti, hiába az összes jutalomfalat és prémium minőségű kutyatáp ha töltöttkáposztát és linzert is lehet kunyerálni. Tavaly egy pillanatra hagytam csak az asztalon az ételt, mire visszaértem felugrott a székre és boldogan csócsálta a tejföllel leöntött töltelékeket. A pisztáciás linzert pedig el kellett tennem a szekrénybe miután másfél órán át ült az asztal előtt és keservesen könyörgött a süteményért. Nem tudja feladni. Most pedig több, mint valószínű, hogy a baba menü nagyrésze is az ő gyomrában fog kikötni.

Tavaly azért volt különleges az ünnep, mert az volt az utolsó karácsonyunk, amit vele hármasban töltöttünk, az idei pedig azért más mint a többi mert már négyen vagyunk. Kutyagyerekemnek nem volt könnyű éve ami azt illeti, de minden nagytesó tudja, hogy milyen az, amikor helyette mindenki a legkisebbel foglalkozik. Ezért aztán duplán megérdemli a szeretetet, a törődést, a hatezredik labdát és amit a legjobban szeret a minőségi időtöltést.

White Terrier Dog Dressed Wearing Santa Suit
A kép illusztráció. / forrás: Getty Images

A decemberi ünnepek idején nagyon fontos, hogy minden gazdi a szörős kis szeretetet gombócának is kifejezze, hogy milyen sokat jelentett neki az, hogy mellette volt egész évben. Ilyenkor is fontos odafigyelni arra, hogy csak olyan jutalomfalatokat válasszunk, amik minőségi alapanyagokból készültek és semmiképpen sem váltanak ki allergiás reakciót, esetleg fulladást. Utóbbi gyakran előfordulhat az ugyan gyönyörűen csomagolt ám annál veszélyesebb csontok rágcsálása közben. Ha év közben nem adtunk a kutyának ilyesmit, akkor ne szent este kezdjük el. Játékokat illetően pedig érdemes olyan plüssöket, párnákat választani, aminek a töltőanyagát nem kell még a szilveszteri buli előtt eltakarítani. A kutyáknak készült memória játékok nem csak fejlesztik a kutya készségeit de jutalmat is rejtenek. Andy akár percekig is eljátszik azzal, amit a negyedik szülinapjára kapott.

Nyitókép forrása: Getty Images