Pénztárcakímélő fürdőfelújítás

Bármilyen kicsi is egy fürdő, annak felújítása mégsem a méretével arányos. Néhány ötlettel segítünk, hogy minél inkább csökkenteni lehessen a kiadásokon.

Előbb vagy utóbb mindenre ráfér a felújítás. A fürdőben ugyan nem töltünk el órákat, mégis nagyon fontos helyiség az otthonunkban. Amikor annak felújításán gondolkodunk, akkor szükséges figyelembe venni annak méretét, lehetőségeit. Vannak olyan dolgok, amelyeket csak úgy nem tologathatunk kedvünkre. A mosdónak, a vécének megvan a kialakított helye. Természetesen ezek átköltöztetése is megvalósítható, de most a költségkímélő verziókról van szó. A felújítás kivitelezésekor ezt mindenképp vegyük figyelembe.

bathroom 690774 1920

A legegyszerűbb az egyszínű

A felújításhoz az újrafestés is hozzátartozik. Ha ebben nem szeretnénk a legbonyolultabbat választani, akkor az egyféle színben gondolkodjunk. A legelegánsabb és a legkönnyebben falszín a fehér. Ráadásul ezt a legkönnyebb a későbbiekben javítani is. A vízálló festék használatával kiváltható az is, hogy a falfelületre csempe, burkolat kerüljön.

Beburkolva

Amennyiben burkolatot is szeretnénk a fürdőben látni, úgy a hidegburkolat megfelelően vízálló lehet. Ha csempével dolgozunk, az kb. 210 cm magasságig érjen, hogy felfogja a vizet. A vécé körül ez a magasság 130 cm-t jelentsen. A csempe felett jól mutathat a tapétacsík.

A fürdő padlóburkolata esetében is ügyeljünk a méret figyelembevételére. Kisebb fürdőszobába vétek lenne sötét színű, mintás és nagyobb lapokkal dolgozni. Természetesen vízállóban érdemes gondolkodni.

Fürdő, ami szoba

Azon a falfelületen, amelyiket kevésbé ér víz, lóghat fotó, kép, amely megteremti a szobaérzetet. Ugyanakkor a szobahangulatot a színes dekorelemek is megadhatják. A mintás, színes zuhanyfüggöny, a puha, kádból való kilépést kellemessé tevő szőnyegek mind hívogatóan hatnak.

Amennyiben a helyiségnek van ablaka, úgy természetes fény is beszivároghat. A fény és a pára pedig több szobanövénynek kedvezhet, így megtalálhatják otthonukat a fürdőben.

Természetes fény hiányában az élethű művirágokkal is fel lehet öltöztetni a fürdőszobát. Kicsi fürdő és természetes fény híján a tükörvilágítás és a mennyezeti fényforrás lehet a megoldás.

bathroom 2094684 1920

Tárolásra alkalmas

A direkt fürdőszobai bútorok megfelelő helyet nyújtanak a tárolásra, ugyanakkor elrejtik a piperéket, de ehhez nagyon odaillő darabokat kell választanunk méretben. Ugyanakkor, a polcok is remek tárolást biztosítanak, de ebben az esetben a rendre nagyobb figyelmet kell fordítani.

Képek forrása: Pixabay.com

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Hűtsd le magad egy vegán kapros töklevessel!