Barion Pixel Otthoni szokások, amik teljesen feleslegesek – Coloré

Otthoni szokások, amik teljesen feleslegesek

2020. 11. 24.

Ugyanazon régi háztartási feladatok végtelen listája időbe, pénzbe és józan eszedbe kerül. Itt van néhány, amelyet egyszerűen kihagyhatsz.

Hajmosás minden nap

Lehet, hogy ellentmondásosan hangzik, de ha túl gyakran samponozol, akkor valóban zsírosabb lesz a hajad. A mosás eltünteti a természetes olajokat a hajadból, így a fejbőröd többet termel, aztán újra meg kell mosnod. Moss hetente kétszer vagy háromszor, mondja Tsippora Shainhouse, dermatológus. Gyengéd, szulfátmentes sampon és balzsam használatával megakadályozod a fejbőr és a haj túlzott kiszáradását.

haztartas03

Felső lepedő az ágyon

Takaríts meg időt minden reggel megágyazással, ha kihagyod a kusza felső lapot. Sok európai közvetlenül paplan alatt alszik, ugyanúgy, mint az amerikaiak 30 százaléka. De mindenképpen szánj hetente időt az egész tested borító ágynemű kitisztítására.

Edények öblítése

Kivéve, ha napokat vársz a mosogatógép bekapcsolására, az öblítés időt és vizet pazarol. Egyszerűen kapard le a maradék ételt, és tedd az edényeket közvetlenül a mosogatógépbe – javasolja a Consumer Reports szakértője. Minden plusz idővel, amelyet arra szánsz, hogy nem végzed ezeket a munkákat, több energiád lesz a tényleg fontos feladatokra a háztartásban.

Elveszett zokni keresése

Esküszöl, hogy a manók kiveszik a zoknit a mosodából, de valójában a zokni becsúszhat a mosógép ajtajának tömítésébe vagy a dob közötti résbe, vagy elszivároghat a vízzel. Ennek megakadályozásához zoknipárokat mosózsákba téve mosd.

Otthoni tárolóeszközök vásárlása

Könnyedén elkölthet több tízezer forintot speciális kukákra, táskákra, dobozokra és egyéb tárolóedényekre. De a legjobb módja annak, hogy vagyonodat rendben és rendezetten tartsd, nem más mint hogy újból felhasználd a már meglévő egyszerű dolgaid. A rendrakó guru, Marie Kondo rajong azért, hogy például cipősdobozokat használjon fiókos elválasztóként.

Képek forrása: pixabay.com

/otthon/haztartas/otthoni-szokasok-amik-teljesen-feleslegesek/