Barion Pixel Ne hagyd elveszni adó 1%-od! Ajánld a Földnek! (X) – Coloré

Ne hagyd elveszni adó 1%-od! Ajánld a Földnek! (X)

2022. 05. 02.

Idén lett 20 éves a magyar Greenpeace. Támogasd munkánkat bolygónk védelmében!

Az elmúlt 20 év alatt minden nap bátran, elkötelezetten és kitartóan küzdöttünk azért, hogy a Föld az otthonunk maradhasson. Sikerre vittünk sok-sok környezetvédelmi ügyet még akkor is, ha eleinte úgy tűnt, egy-egy kormány, cég vagy nagyvállalat ellen nincs sok esélyünk a győzelemre.

Feltártuk Magyarország legsúlyosabb vegyi szennyezéseit. Budapesti és környékbeli iskoláknál vizsgáltuk a légszennyezést. Egyetemekkel, gazdálkodókkal és iskolák menzáival működünk együtt az egészséges, vegyszermentes, ökológiai mezőgazdasági módszerek elterjesztéséért.

Levél Szív

Rekordméretű, 250 ezer ember által aláírt petíciónk hatására törvény született a hazai műanyagszennyezés csökkentéséért. Sikerült elérnünk, hogy az egyszer használatos műanyag zacskókat fokozatosan kivezessék a magyar áruházakból.

2021 elején derült ki, hogy a MOL olajvállalat új szénhidrogén-kutat akar fúrni az Őrségi Nemzeti Park területén. Mi bírósághoz fordultunk, és többször felhívtuk az olajcég figyelmét, hogy nem fogjuk hagyni a természetpusztítást. Több mint 110 civil szervezettel együtt követeltük a projekt azonnali leállítását. Sikerült, a MOL hivatalosan is visszavonta az akkori terveit!

A Fertő tó élővilágáért, a védett füstifecskékért és molnárfecskékért Udvaros Dorottya színművésszel együtt álltunk ki. A Fertő többszörös hazai és nemzetközi védelem alatt álló terület. Ennek ellenére egy megalomán beruházást terveznek ide építeni, amely 60 hektárnyi területet venne el a tó nádasából, partjából és medréből.

A Greenpeace független nemzetközi környezetvédő szervezet, mely látványosan, bátran, és mindig erőszakmentesen hívja fel a figyelmet a globális környezeti problémákra – és azok megoldásaira. Aktívan cselekszik a pozitív változások kivívásáért, egy élhető és békés jövő érdekében – az Északi-sarkvidéktől az óceánokon át, az őserdőkig. Munkánk sokrétű, az éghajlati válság enyhítésétől a veszélyes vegyszerek használatának megszüntetéséig kiterjed.

Teljes mértékben függetlenek vagyunk a politikai és kereskedelmi érdekektől. Sem cégektől, sem kormányoktól nem fogadunk el semmilyen támogatást. Kizárólagos forrásunkat a hozzád hasonló magánszemélyek jelentik.

Légy te is része a sikereknek!

A Földnek nincs adó 1%-a, neked van. Ne hagyd elveszni. Ajánld a Földnek!

Adószámunk: 18178883-1-42

https://greenpeace.org/hungary/cselekedj/ado1