Barion Pixel Egy kicsit a Kicsiknek! (x) – Coloré

Egy kicsit a Kicsiknek! (x)

2023. 05. 15.

Az adó 1%-ról való rendelkezés Neked csak pár percet jelent, mi ennek köszönhetően tudjuk segíteni kis betegeinket! A te 1%-od is sokat tesz hozzá, hogy elérjük a 100%-ot és nélkülözhetetlen, életmentő gépeket vásárolhassunk a Bókay Gyermekklinika számára!

A Bókay Gyermekklinika Alapítvány közhasznú tevékenységét a gyógyító munka támogatása mellett, az ehhez szükséges berendezések, műszerek beszerzése céljából, valamint a gyermekklinikán gyógyító orvosok, kutatók és szakdolgozók képzése érdekében és javára végzi. Nagy súlyt helyezünk arra, hogy a beteg gyermek és családja – elsősorban az édesanya – minél többet lehessen együtt a gyermekkel, annak kórházi tartózkodása során. Hiszünk abban, hogy az édesanyák és édesapák jelenléte gyermekük mellett növeli a gyógyulás esélyeit. Törekszünk arra, hogy gyermekük betegségének súlyosságától függetlenül is minél több időt tölthessenek együtt gyermekükkel.

Támogatjuk a klinikai osztályok felújítását, baba-mama szobák kivitelezését, a kis betegek mielőbbi gyógyulása érdekében.

Az alapítvány további céljai között szerepel a betegségekről, illetve azok megelőzéséről, gyógyításáról
ismeretterjesztő kiadványok készítése, ilyen volt például a Bókay Egészségpercek Podcast, vagy a „Kérdezd az orvost!” videósorozatunk. Immáron 8 éve rendezzük meg a nagysikerű Tour de Bókay jótékonysági kerékpáros felvonulást és családi napot.

Az alapítvány támogatja a szakembereket új diagnosztikai és terápiai célú kutatómunkában, és lehetőségeihez képest biztosítja a kutatómunkához szükséges felszerelés beszerzését, szakirodalom
gyűjtését, valamint eszközök készítését, készíttetését.

Amelyre jelen 1%-os kampányunk során kiemelten gyűjtünk: a nálunk gyógyuló gyermekek számára különböző életmentő eszközök, többek között infúziós pumpára. A gyógyszeradagoló pumpa különböző oldatok precíz adagolását biztosítja. Egyes hatóanyagok beadása olyan feltételeket támaszt, amely emberi munkaerővel nem biztosítható: órákon, sőt napokon át tartó folyadék vagy hatóanyag adagolás, mikrogramm szintű beadási precizitással, stb. Ezeket az orvos – ápoló kézi erővel nem tudja megoldani. Mindazokon az ellátási helyeken használják az infúziós pumpát, ahol pontos gyógyszeradagolásra van szükség. Főleg intenzív és aneszteziológia részlegeken, továbbá műtőkben, transzplantációra váró vese-, májbeteg gyermekek esetén nélkülözhetetlenek.

3 2
Bókay Gyermekklinika Alapítvány

A te 1%-od is sokat tesz hozzá, hogy elérjük a 100%-ot és nélkülözhetetlen, életmentő gépeket vásárolhassunk a Bókay Gyermekklinika számára! Ha segítenél, akkor nincs más dolgod, csak ajánld fel az 1%-od, hogy a sok 1%-ból, valóban 100% legyen! Egy kicsit a Kicsiknek!

A Bókay Gyermekklinika Alapítvány adószáma: 1822432-1-42

További információk: www.bokaygyermekklinika.hu