Barion Pixel Mosogatótabletta a sütőbe? – Coloré

Mosogatótabletta a sütőbe?

2020. 11. 24.

Kiderült, hogy a mosogatógép tabletta az egész konyhában megállja a helyét.

Néhány ilyen kérdés felmerül mindenkiben: hogyan lehet letisztítani ezeket a makacs foltokat a sütő ablakáról? Kipróbáltunk olyan természetes összetevőket, mint a szódabikarbóna és az ecet, és kipróbáltunk egy keményebb megközelítést is dörzsipárnával és nagy erejű zsírtalanítóval. Mindkét módszer elég jól működött. De egyesek arra esküsznek, hogy ez az okos sütőtisztító trükk a legjobb. A titkos eszköz? Mosogatógép tabletta!

haztartas08

A sütő tisztítása mosogatótablettával

Ehhez a hackhez csak egy mosogatógép-tabletta (vagy kettő) és egy tál meleg víz szükséges. Sokaknál megtalálhatóak a boltban, hipermarketben megtalálható termékek. Csak győződj meg arról, hogy bármelyik márkát is használod, a préselt por tablettákat vásárold meg, és ne a gél állagúakat.

Mártsd a tablettát meleg vízbe. Tartsd benne annyi ideig, hogy egy kicsit felszívja a vizet, de ne olyan hosszú ideig, hogy elkezdjen olvadni. Ezután egyszerűen használd a tablettát a súroláshoz, nem is szükséges szivacs! Fektesd el a tablettát, és tenyereddel mozgasd körkörös mozdulatokkal, és távolítsd el a foltokat.

Tedd újra vízbe a tablettát, ha elkezdene kiszáradni. Jól működik az üvegen, és hatásos a sütő ajtajának környező fém részén is (de lehet, hogy egy kicsit nagyobb nyomást kell gyakorolnod).

Ha végeztél, töröld le a maradékot nedves ruhával. Ha azon gondolkodsz, hogy az öntisztító lehetőséget használod a sütőn, akkor először ezeket a praktikákat kell ismerned.

Miért működik?

A mosogatógép tabletták tömény tisztítószerből készülnek, és garantálják, hogy a kemény, durva zsírfoltokat feloldják, és az edények sziporkázóak legyenek. Logikus, hogy ezek az erős tisztítószerek a sütő zsírján és ételfoltjain is működnek! Különösen azért, mert a tabletták azt ígérik, hogy eltávolítják a megsült ételeket, és a sütőben lévő foltok határozottan sütésből erednek. Ráadásul a kemény por tablettáknak olyan érdes koptató felülete van, amely segít eltávolítani a felakadt foltokat, de elég gyengéd, hogy ne karcolja meg a sütő üvegét.

Képek forrása: pixabay.com

/otthon/haztartas/mosogatotabletta-a-sutobe/