Barion Pixel Mosogatószer fajták és azok használata a gyakorlatban (X) – Coloré

Mosogatószer fajták és azok használata a gyakorlatban (X)

2024. 05. 20.

A manapság megvásárolható tisztítószerek között egyre nehezebb eligazodni és sokszor csak a fejünket kapkodjuk az üzletekben. Hétről hétre új termékek kerülnek forgalomba, és sokan nagyon elveszettnek érzik magukat, amikor választani kell.

Mosogatószer típusok

Shoperia-A mosás szakértője mosogatószer ajánlatai között is számos terméket találhatunk meg, amelyek nagy segítséget nyújthatnak a háztartásoknak. Most azonban nézzük meg, hogy milyen termékek közül választhatunk.

  • Folyékony mosogatószerek: ezeket a legtöbb üzletben megtalálhatjuk, hiszen ez a hagyományos tisztítószer, amelyért már nagyanyáink is hálásak voltak. Gél vagy folyékony állagban érhetők el, és általában flakonos kiszerelésben vásárolhatók meg. A Jahr márka igen közkedvelt, hiszen kíméli a kezet és illata intenzív frissességet áraszt. A zsíros ételmaradványokat maximálisan eltávolítja az edényekről, miközben tartós habot képez.
  • A mosogatógépekhez több fajta terméket is kínálnak, amelyek a következők: tabletta, kapszula és por alakú mosogatószer. A Finish termékeket talán azok is jól ismerik, akik kézzel végzik a mosogatást. Ma már a mosogatógép kapszuláik is egyre elterjedtebbek, amelyek egyre jobb minőségűek. A technológiai fejlődés nem állt meg, így nagyon sok jó minőségű termékkel találkozhatunk a boltok polcain. A Finish Powerball Quantum All in 1 Regular mosogatógép kapszula például kifejezetten az üvegből készült poharakhoz ajánlott. Egy nagyobb vendégség után könnyedén megbirkózik a számtalan pohár elmosogatásával. A Finish Powerball Power All in 1 citrom illatú tabletta minden edénytípussal könnyedén elbánik, és semmilyen foltot vagy ételmaradékot nem fogunk találni az edényeken.

Mikor és hogyan alkalmazzuk ezeket a termékeket?

A kézi mosogatást nem kell bővebben kifejteni, hiszen egy jó kézi mosogatószerre és egy minőségi szivacsra lesz szükségünk a hatékony munkavégzés érdekében.

A mosogatógépekkel történő mosogatás már egy kicsit több tapasztalatot igényel, de egy kis körültekintéssel ez is könnyen megvalósítható.

A mosogató tabletták és kapszulák a mosási ciklus során oldódnak fel és fejtik ki tisztító hatásukat. A mosogatógépnek és a vízkeménységnek megfelelő terméket kell választani, ha maximálisan tisztán szeretnénk viszontlátni edényeinket. A kapszulák egyik nagy előnye, hogy nem fognak fehér foltot hagyni az eszközökön. Egy biztos, minél lágyabb a víz, annál hatékonyabban tud mosogatni a mosogatógépünk. A Shoperia-A mosás szakértője szerint is olyan terméket kell választani, ami csíkmentes száradást biztosít, hiszen így nagyon sok kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat. Nincs is annál bosszantóbb, mint amikor lejár a mosogatási ciklus, és újrakezdhetjük a kézzel való mosogatást, mert minden poháron egy fehér csík látható.

A vízkeménység is számít!

A legfontosabb, hogy mindig a vízkeménységnek megfelelő terméket részesítsük előnyben, hiszen ez fogja a leginkább befolyásolni a mosogatás végkimenetelét.