Inkább ne kezdj bele ezekbe a projektekbe

Szeretnéd, ha több szabadidőd lenne a kívánt dolgok elvégzésére? Mindjárt megkapod!

Ami az otthoni karbantartási projekteket és a szigorú otthoni takarítást illeti, hajlamosak vagyunk attól tartani, hogy túl keveset csináljuk…de valójában jó eséllyel túl sokszor csináljuk. Igen, jól olvastad. Valójában olyan feladatokat is elvégezhetsz, amelyekre nincs szükség, vagy valamilyen módon kárt tesznek otthonodban. Ugyanez vonatkozik az időpazarló háztartási feladatokra.

Kép forrása: pexels.com

Két kérdést kell feltenned magadnak, amivel bárki meghatározhatja, hogy mely projekteket hagyja ki és melyeket helyezze fontossági sorrendbe a feladatok között: van-e állandó következménye annak, ha nem takarítasz vagy tartasz karban egy háztartási cikket, és mennyire drága lenne végül ezt a cikket/az otthonod egy részét kicserélni, javítani? A válaszok meglepetést okozhatnak – és boldoggá tesznek!

Gondolod, hogy évente egyszer vagy akár kétszer fel kell venned egy profi szőnyegtisztítót? Gondold újra. Hacsak nem szőnyeged sok étel- vagy borkiömlés, valamint a háziállatok piszka okozza, 18 hónaponként nem kell mélytisztítást végezni. Közben egyszerűen koncentrálj a szagtalanításra és a direkt kezelésre. A szőnyegeket minden második hónapban szódabikarbónával lehet szagtalanítani, és egy kis porított Tide vagy edényszappan meleg vízzel történő dörzsölése olcsó, egyszerű módszer a kiömlések és foltok kezelésére.

Mi mást hagyhatsz ki ebben az évben? A falak újrafestésének drága és kimerítő folyamatát. Lehet, hogy megkísérled ezt megtenni, hogy ismét újszerűnek tűnjenek, de valójában csak meg kell tisztítanod őket. Ha hiszed, ha nem, ez porszívózást és mosást jelent. Mivel sok port tartanak magukban, három havonta porszívózd meg őket, majd utána egy kis kiváló minőségű, teljesen természetes edényszappan, meleg víz és egy mikroszálas kendő segítségével töröld le.

Vannak, akik megszállottan havonta mossák a függönyüket, de ez egy másik időigényes otthoni projekt, amelyre nincs szükség. De ez nem azt jelenti, hogy teljesen figyelmen kívül hagyhatod függönyeid. A függönyök nagyon sok port és piszkot felhalmoznak. Vigyázz a rend megőrzésére azzal hogy leporolod a függönyt, és rendszeresen szagtalanítod őket friss és tiszta illat érdekében. Vesd be ezeket a mini tisztítási feladatokat a szokásos rutinodban, majd félévente válaszd a professzionális függönytisztítást annak biztosítása érdekében, hogy a felszín alatt minden szennyeződést eltávolíts.

Hagyd ki az ablaktisztítást … legalábbis nyáron. Miért? Forró napokon, mielőtt letörölnéd a tisztítószert és az összes port és szennyeződést, a hő kiszárítja a keveréket. Ez sziszifuszi munkát eredményez.

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Lehullt a lepel Jennifer Aniston szépségápolási titkairól