Barion Pixel Harc a patkányok ellen (X) – Coloré

Harc a patkányok ellen (X)

2024. 05. 05.

Mivel a patkányok, ahol táplálék lelőhelyet találnak, ott hamar megtelepszenek és szaporodnak is, ezért ma már sajnos a kertes házak környékén is megjelennek. Ez pedig a háztulajdonsokból ellentétes reakciókat vált ki: van, aki teljesen kétségbe esik már a gondolattól is, de akad olyan is, aki azonnal felveszi a kesztyűt, és mindent bevet annak érdekében, hogy megszabaduljon ezektől a rágcsálóktól.

Ahhoz viszont, hogy ez hatékonyan történjen meg, fontos ismerni a patkány életmódját és a legjobb csalikat is. Hiszen való igaz, hogy elképesztően színes a kínálat a csapdákat illetően, de ezek mit sem érnek a megfelelő csalétek nélkül.

Elég csak megnézni a Csapdashop.hu patkánycsapda kínálatát, ahol az élvefogó csapdáktól kezdve a ragasztós csapdán át a lecsapódó változatig minden megtalálható. Az előbbit mi kifejezetten javasoljuk, mivel hatékony, ráadásul mindemellett még humánus megoldás is. A csapdák élve fogják el a patkányokat, ezáltal lehetőséget adva Önnek arra, hogy távoli helyen engedje őket szabadon.

Hatékony és egyszerű megoldás lehet a nyaktilós, vagy csapókaros változat is, amelynek a rugós mechanizmusa rácsap az állatra, amikor az megpróbálja megenni a csapdában elhelyezett csalit.

Honnan lehet tudni, hogy patkány él a közelében?

  • Patkányürülék: barnásszürke, kapszula alakú, 1-2 cm hosszú, tompa végű. Általában az élelmiszer-források közelében találjuk meg.
  • Fészekrakó anyagok: papír, fólia, falevél összerágva, begyűjtve egy védett helyre. Ezek szintén patkány jelenlétére utalhatnak.
  • Rágásnyomok élelmiszerek, állateledelek csomagolásán.
  • Patkánylyukak (“felfúrások”): általában falak, vagy betonszegélyek mentén fordulnak elő, de árokpartokon sem ritkák.

Ha a fenti jelek bármelyikét észleli, ne habozzon minőségi patkánycsapdát választani, hogy mielőbb megtudja tényleg patkánnyal áll-e szemben, és kezdje is meg az irtást környezetbarát és humánus élvefogó csapdával!

Milyen csalit érdemes használni?

A leghatékonyabb csalinak az olyan erőteljesebb illattal rendelkező élelmiszerek számítanak, mint a kolbász, a sajt és az olajos hal, de működhet akár egy darab hús vagy egy tojás is, sőt megpróbálkozhat a száraz macskatáppal vagy kutyaeledellel is.

Arra viszont mindenképpen ügyeljen, hogy a dohos, penészes dolgokat a patkányok nem kedvelik! Ha azt látja tehát, hogy a kitett csali záros határidőn belül nem fogy el, akkor inkább dobja ki, ne várja meg míg megromlik és megpenészedik!

Ugyanakkor az is fontos, hogy adjon időt a patkánynak, amíg megbarátkozik az új étellel. Csak így fogja ugyanis veszélytelennek érzi annak megközelítését, majd elfogyasztását.

Hova érdemes elhelyezni a csalit?

Mérje fel, hogy merre vezetnek az ürülékek, illetve a farok- és a lábnyomok, és lehetőleg ennek az útvonalnak a közelében helyezze el a csapdát, benne a csalival! Az utat viszont nem szabad elzárnia, mivel az meg fogja őket zavarni a megszokott tevékenységükben.

Bízunk benne, hogy hasznosnak találta ezeket az információkat. Ha lenne még kérdése, akkor keresse nyugodtan a fentebb említett webáruház munkatársait, akik szívesen válaszolnak mindenre!