Ha nagyon unod a kávéfoltokat

2020. 11. 24.

Tanuld meg, hogyan tisztítsd meg bögréid ezekkel a folt elleni titkokkal.

A legjobbakkal is megesik. Mész megtölteni a kedvenc bögrédet a reggeli első adag lefőzöttel, majd meglátod, hogy milyen durva kávékarikák merednek rád. Ha a bögréid tartósan koszosnak tűnnek, nem számít, milyen gyakran mosod őket. Ne add fel a reményt.

A kávés bögre tisztításának legjobb módja

Ha ismered a legjobb házi praktikákat, akkor nem fogsz meglepődni a poharak tisztításának titkos összetevőjén: a szódabikarbónán. Igen, úgy tűnik, a szódabikarbóna varázsa nem ismer határokat, a foltos edényed sem kivétel! Szórj egy kis szódabikarbónát közvetlenül a bögrébe, és dörzsöld le nedves ruhával. A szódabikarbóna koptató hatása és tisztító ereje különösebb erőfeszítés nélkül eltörli a foltokat. Alaposan öblítsd le.

A legjobb bolti bögretisztító

Az elégedett Amazon-használók szerint a hozzánk is rendelhető Astonish Cup Clean csodákat tesz a kávéfoltokkal. A termék nátrium-perkarbonáttal, más néven oxigénes fehérítővel készül. Így működik: egy teáskanál Astonish-t tegyél a foltos bögrébe, töltsd fel forró vízzel, és hagyd kihűlni. Ezután öblítsd le hideg vízzel. Nincs szükség súrolásra!

haztartas06

A legmeglepőbb megoldás

Ez a bögretisztítási praktika igazi „orvosi” eszköz: fogsor tabletták! Van értelme, ha belegondolsz, hiszen a fogsorokat általában ugyanabból az anyagból készítik, mint a kávéscsészéket – porcelánból-

A bögre tisztítása fogsor-tablettával: töltsd meg a bögrét meleg vízzel, és adj hozzá egy tablettát.

A tabletta habzani kezd, amikor a tisztítási művelet megkezdődik. Várj, amíg az oldódás leáll, majd öblítsd tisztára.

Elő az ecettel

Alberto Navarrete, takarítási szakértő és az Emily’s Maids vezérigazgatója ecetet ajánl mindenkinek, aki kíváncsi a kávéfoltok eltávolításának titkára. Az ecet azért működik kiválóan, mert a benne lévő sav lebontja a kávéfoltot. Azt javasolja, hogy keverj össze ecetet és vizet, és súrold a foltot egy keverékbe mártott törülközővel, amíg ki nem jön.

Képek forrás: pixabay.com