Dolgok, amik el fognak tűnni a háztartásunkból

2020. 11. 24.

Az idő gyors ütemben halad, és néha nehéz a mindennapi háztartási tárgyaknak lépést tartani ezzel a fejlődéssel.

Lehet, hogy jelenleg vannak nálunk könyvespolcok, televíziókészülékek és lámpák, de ezek a tárgyak a következő 25 évben is megmaradnak? DVD-k, Blu-Rays és VHS kazetták

Egy hosszú nap után a nappaliban találod magad a televízió előtt. Úgy döntesz, folytatod a kedvenc sorozatod, de milyen eszközt használsz? “Valami, ami a következő évtizedekben már nem lesz használatban, az a DVD és Blu-Ray, amely a polcon ül – ezek már a VHS sorsa felé tartanak, és hamarosan elavulnak” – mondta James Boatwright, a CodeGalaxy vezérigazgatója. „Mivel a technológia évente megújul, kevesebben választják a DVD-k és a Blu-Ray megvásárlását. Ehelyett az emberek a rendelkezésre álló számos szolgáltatásból választják filmjeiket, vagy éppen csak megvásárolják a digitális verziót, így bárhonnan megnézhetik őket bármilyen eszközről, ideértve azt is, hogy közvetlenül a készülékükről küldik rá a tévékre.”

ht62

Műanyag edények és eldobható csomagolás

Lehet, hogy nem veszed észre, de rengeteg hulladék keletkezik az otthoni kertészkedésben, beleértve a cserepes talaj és műtrágya eldobható műanyag zacskóit, műanyag edényeket, sőt a zsákokat is az őszi levelek gyűjtésére. Ezek mind alapvetően műanyag cikkek. “Remélem, hogy különösen a műanyag jelenléte fog majd csökkenni” – mondja Dan Bailey, egy neves amerikai kertészet elnöke. “Elkezdtünk számos biológiailag lebomló anyagot használni, de a szerves anyagokkal ez nehéz, mert potenciálisan befolyásolhatják az anyagokat, amelyekbe csomagolva vannak.”

Bailey hozzáteszi, hogy már egyre több olyan környezetbarát termék van, mint mulcsként újrahasznosított gumi, ami gátolja a gyomnövekedést. “Használd a hulladéklerakókat megtöltő abroncsokat a kertedben.”

Ébresztőórák

Ha nem reggeli ember vagy, akkor valószínűleg ismered az ébresztőóra fülsüketítő csengését. Azonban mikor láttál utoljára fizikai ébresztőt? “Az ébresztőórák hamarosan a múlté lesznek” – mondja Jesse Silkoff, a MyRoofingPal társalapítója és elnöke. “Mivel szinte mindenkinek van mobil okostelefonja, az embereknek nincs szükségük arra, hogy egy óra az ágyuk mellett helyet foglaljon az asztalon.”

Távirányító

“Előrejelzésem szerint a távvezérlők a következő 25 évben a dinoszauruszok sorsára jutnak” – mondja Antti Alatalo. „Ez azoknak az okoseszközöknek a terjedésének köszönhető, amelyeket okostelefonjainkon, táblagépeinken vagy okosóráinkon keresztül vezérelhetünk. Mobileszközünk általában mindig karnyújtásnyira van, és lényegében univerzális távirányítóként működik a televízióhoz, a streaming dobozhoz, a légkondicionáláshoz stb.”

Képek forrása: pixabay.com