Barion Pixel Bőröndbe pakolás, a nyaralás réme – Így fogj hozzá! – Coloré

Bőröndbe pakolás, a nyaralás réme – Így fogj hozzá!

2023. 06. 25.

A nyaralást megelőzően több feladattal kell szembenéznünk, és ezek közül az egyik a bőröndbe pakolás. Bizonyos technikákkal azonban könnyedén túllehetünk rajta!

A bőröndbe pakolás a várva-várt nyaralás egyik legutálatosabb része, ugyanis nemcsak arról kell gondoskodunk, hogy mindenünk kéznél legyen, amire szükségünk lehet, hanem arról is, hogy ezek el is férjenek!

Mindenkinek más technikája van a bőröndbe pakolásra. Az enyém az, hogy két héttel az indulás előtt kinyitom a bőröndöt a szobában, és beleteszem, amiről eszembe jut, hogy vinni kellene, és a két hét végére összegyűlik minden, amire szükség lehet. Van, aki úgy állítja össze a csomagját, hogy reggeltől estig végigveszi a napját, és ez alapján gyűjtögeti össze a motyót. Például: reggel fogmosás és zuhany, tehát kell a fogkefe, a fogkrém és a tusfürdő, majd öltözés, ehhez ruhaneműk, este pedig lefekvéshez pizsama.

Nehezített pálya, de működhet, ha abc-rendben pakolunk. A, mint allergiagyógyszer, B, mint bőrápoló, c, mint cicás törülköző. Bár jól át kell gondolni, akár ez is beválhat!

Így lesz egyszerűbb a bőröndbe pakolás

Ha megvannak a tárgyak, már csak be kell pakolni őket! Az interneten számos módszert láthatunk, így ezekből is összeválogathatjuk azt, ami nekünk leginkább tetszik. Természetesen maga a csomagolás attól is függ, hogy repülővel vagy autóval megyünk, ugyanis míg autó esetében bátran tehetünk a bőröndbe folyadékot, repülőnél más a helyzet. Feladott poggyászba pakolhatunk például egy üveg bort, ám ilyen esetben buborékos fóliába csomagoljuk, és érdemes úgy becsúsztatni a ruhák közé, hogy ne legyen esélye az üvegnek kimászni még akkor sem, ha ide-oda dobálják a bőröndöt.

A pakoláshoz az egyik a tekerős módszer, ami nem egy ördöngösség, mégis hatékonynak tűnik. A videón 5:36-tól látható:

Ennek egy másik változata az úgynevezett army roll, ami a katonaságban használt tekerési formát alkalmazza. A videóban nadrágot és kabátot is felhajtogat a szakértő:

Van, aki arra esküszik, hogy mindent külön cipzáros tárolóba pakol, így gondoskodva arról, hogy a ruhák nem csúsznak szét.

Olyan is van, aki egyáltalán nem hajtogat, hanem csak egymásra pakolja a ruhaneműket, hiszen így bőven lehet felfelé építkezni. A videón 18:57-től látható ez a módszer.

Próbáljuk bármelyik módszert is, jól gondoljuk át, hogy mire van szükségünk, és ne foglaljuk a helyet a bőröndben olyasmivel, amihez hozzá sem fogunk nyúlni a nyaraláson!

Nyitókép forrása: Getty Images